Boek
Nederlands

Een andere kant van vrijheid

John Marsden (auteur), Molly Van Gelder (vertaler)
+1
Een andere kant van vrijheid
×
Een andere kant van vrijheid Een andere kant van vrijheid
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Wanneer een groep Australische tieners zich blijft verzetten tegen de bezetters van hun land, wordt een van hen gevangengenomen. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Oorlogsromans
Titel
Een andere kant van vrijheid
Auteur
John Marsden
Vertaler
Molly Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The other side of dawn
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2012
366 p.
ISBN
9789025751821 (paperback)

Besprekingen

Een groep tieners blijft zich verzetten tegen de meedogenloze vijand die hun land (Australië) bezet houdt. In dit zevende en laatste deel van de serie 'Morgen toen de oorlog begon'*, boeiende hedendaagse oorlogsboeken van de Australische schrijver, wordt Ellen na een laatste heldhaftige verzetsdaad gescheiden van haar vrienden, gevangengenomen en in een interneringskamp opgesloten. De auteur beschikt over een goed inlevingsvermogen in de personages. Filmeditie met herziene vertaling. Spannend jeugdboek voor tieners. Vanaf ca. 15 jaar.

Morgen toen de oorlog begon. Een andere kant van vrijheid

Met het zevende en laatste deel eindigt de serie 'Morgen toen de oorlog begon'. Ellen en haar vrienden blijven de zorg voor de wilde kinderen op zich nemen. Ze zijn echter een blok aan hun been. Wanneer ze op een nacht radiocontact hebben met kolonel Finley uit Nieuw-Zeeland komt er een wending in hun situatie. De kolonel verzekert hen dat D-day in zicht is en dat hij nog eenmaal een grote opdracht voor hen heeft.  De vrienden stemmen hierin toe op voorwaarde dat soldaat Ryan, die hen explosieven leverde, de kinderen meeneemt naar Nieuw-Zeeland. Zonder de kinderen kunnen de vrienden zich beter toeleggen op het plaatsen van de explosieven in een tankstation vol met legervrachtwagens en het doen ontsporen van een trein. Ellen heeft echter pech: ze wordt beschoten en opgepakt. Ze belandt met een schotwonde in haar been in een vijandig ziekenhuis en daarna in een vluchtelingenkamp waar ze past echt in de hel terecht komt.
Ook dit zevende deel is weer zeer spannend, ontroerend en af …Lees verder

Over John Marsden

John Marsden (Melbourne, 27 september 1950) is een Australisch schrijver.

Biografie

Jeugd

Hij werd in 1950 geboren als derde kind van een gezin met vier kinderen. Hij bracht het grootste gedeelte van zijn jeugd door op het Australische platteland en verhuisde in eerste instantie naar Kyneton (Victoria) en later naar Devonport (Tasmanië). Op 10-jarige leeftijd verhuisde zijn familie naar Sydney waar hij The King's School in Parramatta doorliep. Deze school stond bekend om zijn militaire stijl van lesgeven.

Na het voltooien van deze school begon hij rechten en kunst te studeren aan de Universiteit van Sydney. Hij werkte in een mortuarium als beveiligingsmedewerker voordat hij leraar Engels werd. Hij gaf negen jaar les aan de Geelong Grammar School en werd hoofd van de vakgroep Engels op de campus Timbertop van de school.

Arrestatie

In 1982…Lees verder op Wikipedia