Dvd
Engels

De kleine zeemeermin

John Musker (regisseur), Ron Clements (regisseur), Alan Menken (componist)
De zeemeermin Ariël wordt verliefd op de mensenprins Eric. Met de hulp van haar vriendjes probeert zij zijn liefde te winnen. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Titel
De kleine zeemeermin
Regisseur
John Musker Ron Clements
Componist
Alan Menken 1949-
Uniforme titel
The little mermaid
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2013 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1989
Speelduur
82 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418408169

Besprekingen

Disney-tekenfilm uit 1989, gebaseerd op het beroemde sprookje van Hans Christiaan Andersen. De zeemeermin Ariël wordt verliefd op de mensenprins Eric. Om bij hem te zijn, vraagt ze de zeeheks om haar benen te geven, in ruil voor haar stem. Met de hulp van haar vriendjes probeert zij zijn liefde te winnen. In tegenstelling tot het sprookje krijgt de film een 'happy ending'. Cinema.nl geeft 3 1/2 ster: 'Het is nogal zoetig en de twee geliefden komen nogal flauw over. De andere schepsels daarentegen zijn leuk (Sebastian, de krab), de animatie is energiek, leuke muziek en de hitsong uit de film 'Under the Sea' won een Oscar voor Best Song en de muziek voor Best Original Score.' Er werden twee direct-naar-video vervolgen gemaakt (2000, 2008). Bevat enkele extra's. Vanaf ca. 6 jaar.