Na zijn ontslag als chefkok besluit Carl Casper een rijdend restaurant te beginnen. Tevens probeert hij zijn verwaarloosde familiebanden aan te halen.
Onderwerp
Restaurants
Titel
Chef / written and dir. by Jon Favreau
Regisseur
Jon Favreau
Acteur
Sofia Vergara John Leguizamo Scarlett Johansson Dustin Hoffman Oliver Platt Bobby Cannavale Robert Downey (jr)
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712609602869

Besprekingen

Feelgoodfilm onder regie van Jon Favreau (Iron Man), ook speelt hij de hoofdrol als topkok Carl Casper. De film speelt goed in op de vele hedendaagse kookprogramma’s. De sympathieke Casper verliest zijn baan als chefkok in een luxe restaurant door een uit de hand gelopen ruzie met een voedselcriticus. Hij is ontroostbaar tot zijn ex-vrouw en zoontje met goede ideeën komen, die hij met hernieuwde zin opvolgt. Hij koopt een foodtruck en verzint nieuwe snacks, waarmee hij vervolgens rondtoert door de zuidelijke staten van de V.S. Het blijkt booming business, mede dankzij zijn medewerkers en twitterende zoontje. Pauline Kleijer (Volkskrant 4-9-‘14) geeft 3 sterren: (de film /red.) ‘bevat eersteklas ingrediënten: prettige acteurs, geslaagde grappen, mooie locaties en smakelijk in beeld gebracht voedsel. (…) En waar veel hollywoodkomedies grossieren in platte humor en karikaturale personages, blijft Chef lange tijd geloofwaardig en sympathiek.’ Eric le Duc (Telegraaf 4-9-‘14) geeft 3 1/2 st…Lees verder

Over Jon Favreau

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi
(Uploader: Musa Raza)

Jonathan Kolia Favreau (New York, 19 oktober 1966) is een Amerikaans acteur, stemacteur, regisseur, producent en scriptschrijver.

Jon Favreau studeerde drie jaar aan Queens College. Na zijn studie werkte hij enige tijd op Wall Street. In 1988 besloot hij naar Chicago te gaan om als stand-upcomedian zijn geld te verdienen. Daar sloot hij zich aan bij de comediegroep ImprovOlympic, waar ook Chris Farley en Mike Myers toe behoorden.

Zijn eerste grote filmrol kreeg hij in de film Rudy. Na de opnamen van PCU (1994) ging Favreau naar Los Angeles, waar hij het script voor Swingers schreef. De in 1996 uitgebrachte film leverde hem en regisseur Doug Liman de Florida Film Critics Circle Award op als beste nieuwkomer. Hij speelde ook mee in enkele afleveringen van de succesvolle serie Friends.

Na rollen in onder meer Deep Impact, Very Bad Things en Daredevil, legde Favreau zich vervolgens op regisseerwerk toe. Zijn d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties