Boek
Nederlands

Toen Felicia verdween

Jørn Lier Horst (auteur)
+1
Toen Felicia verdween
×
Toen Felicia verdween Toen Felicia verdween

Toen Felicia verdween

In de reeks:
Genre:
Een Noorse politie-inspecteur onderzoekt de vermissing van twee jonge vrouwen, 25 jaar na elkaar.
Titel
Toen Felicia verdween
Auteur
Jørn Lier Horst 1970-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Felicia vorsvant
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2007
300 p.
ISBN
9789021467726

Besprekingen

Een (althans voor het Nederlandse taalgebied) opvallende nieuwe ster aan de thrillerhemel is de Noor Jørn Lier Horst. De auteur is nl. schrijver en politieman, en aangenomen mag worden dat deze roman op zijn ervaringen berust. Plaats van handeling is een kleine stad in het zuiden van Noorwegen. Bij werkzaamheden aan een straat wordt onder het wegdek een vrouwelijk lijk in een kast gevonden. Het blijkt de al ruim 25 jaar geleden verdwenen Felicia Natholm te zijn. Toen dacht men aan zelfmoord van de net van een dochter bevallen jonge vrouw, Felicia blijkt echter door een kogel om het leven gebracht te zijn. Een dag na deze gruwelijke ontdekking verdwijnt Amalia Lund, een jonge vrouw die een donker geheim met zich draagt. Langzaam aan ontvouwt zich een griezelscenario. Amalia wordt vermoord teruggevonden en het duurt nog maar twee dagen tot de moord op Felicia zou gaan verjaren... De auteur ontvouwt voor de ogen van de lezer een knap geconstrueerd en meeslepend beeld van ambachtelijk pol…Lees verder
In 1979 verdwijnt de negentienjarige Felicia Natholm spoorloos. Algemeen wordt aangenomen dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Maar als 25 jaar later bij wegwerkzaamheden stratenmakers de restanten van een menselijk lichaam vinden, die van Felicia blijken te zijn, wordt duidelijk dat ze is vermoord. Een dag na de ontdekking verdwijnt Andrea Amalie Lund, een jonge vrouw. Inspecteur William Wisting ontdekt al snel een samenhang tussen beide vermissingszaken. Omdat de moord op Felicia over enkele dagen verjaart, is het voor hem een race tegen de klok om de dader te vinden. Scandinavische thriller, het debuut van een Noorse politieman (1970). 'Sympathieke thriller' maar 'iets meer peper zou in de vervolgdelen geen kwaad kunnen', aldus VN's Detective & Thrillergids 2007. Normale druk, volle bladspiegel.

Over Jørn Lier Horst

CC BY 2.0 - Foto van/door Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (Bamble, 27 februari 1970) is een Noorse schrijver en voormalig rechercheur moordzaken. De werkplek van zijn personage William Wisting is maar een paar deuren verwijderd van Jorn Lier Horsts eigen bureau.

Bibliografie

Nullpunkt-trilogie, met co-auteur Thomas Enger

  • 2019: Nullpunkt (Nulpunt, A.W. Bruna Uitgevers, 2020)

Wisting-serie

  • 2018: Det innerste rommet (Cold-Case kwartet 2)
  • 2017: Katharina Koden (Cold-Case kwartet 1)
  • 2016: Når det mørkner
  • 2015: Blindgang (Dwaalspoor, A.W. Bruna Uitgevers, juli 2019)
  • 2013: Hulemannen (De kluizenaar, A.W. Bruna Uitgevers, 2018)
  • 2012: Jakthundene (Jachthonden, A…Lees verder op Wikipedia