Daisy
Nederlands

Witse : een been om aan te kluiven

Jos Pierreux (auteur), Margit Rosier (verteller)
Op het politiekantoor van Halle komt een anonieme melding binnen: de jonge Sandra Dockx is onvindbaar. Dams en Van Deun doen een buurtonderzoek. Blijkbaar is er niemand die Sandra mist. Witse wil de zaak uitspitten. Sandra was actief in het verzet tegen de bouw van een winkelcentrum in haar stad. Heeft de aannemer, een ex-gevangene, haar uit de weg geruimd? Veel onderzoeken mag Witse niet, want de
Titel
Witse : een been om aan te kluiven
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Verteller
Margit Rosier  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
3:41
Oorspr. uitgever
Houtekiet
Aantekening
Stem: Vrouw

Andere formaten:

Besprekingen

Een (nog onverfilmd) verhaal uit de reeks rond commissaris Witse, bekend van de gelijknamige televisieserie op Een, de zender van de Vlaamse publieke omroep. Er is een jonge vrouw verdwenen en commissaris Witse vermoedt dat er een luchtje aan zit. Hij wordt eigenlijk van de zaak gehaald, maar zet toch door. Een oppervlakkige detective, met weinig speurwerk en veel onwaarschijnlijkheden, die zich vooral concentreert op de menselijke aspecten van hoofdpersoon Witse. Gemakkelijk en vlot geschreven, met weinig uitdieping, gericht op de kijkers van de televisieserie. Pierreux schrijft ook een eigen reeks rond inspecteur Borré uit Knokke. Het sjabloon van de reeks rond Witse wordt door verschillende schrijvers ingevuld. Normale druk.

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans. In 2004, 2005, 2014 en 2018 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte. In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

Bibliografie

Romans:

  • Tattoo (1989)
  • Voldaan (2015)

Misdaadromans:

  • Witse: Een been om aan te kluiven (2012)

Misdaadromans met Luk Borr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties