Grote letter
Nederlands

Onschuldig verlangen

José Vriens (auteur)
Na de dood van haar vader hoort een jonge vrouw dat ze als baby is geadopteerd. Zij gaat op zoek naar haar biologische moeder.
Extra onderwerp
STR, Familie- of streekromans
Titel
Onschuldig verlangen
Auteur
José Vriens
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2012
362 p.
ISBN
9789036427982 (hardback)

Besprekingen

In deze familieroman ontdekt de twintigjarige Lisa kort na de dood van haar vader dat zij als baby is geadopteerd. Met hulp van haar broer en een aantrekkelijke mannelijke collega gaat Lisa op zoek naar haar biologische moeder. Die heeft het verleden ver achter zich gelaten en wil niets met Lisa te maken hebben. Het verhaal neemt een wending door een wel erg toevallige gebeurtenis op Lisa's werk in een verpleeghuis. Eenvoudig en vrij voorspelbaar verhaal dat op een mooie manier ingaat op de emoties rond adoptie bij alle betrokkenen. Bevat enkele taalkundige slordigheden, maar leest lekker weg.

Over José Vriens

CC BY 3.0 - Foto van/door Jose Vriens

José Vriens (Roosendaal, 2 december 1963) is een Nederlandse schrijver van kinderboeken, familieromans en liefdesromans.

Biografie

Vriens begon in 2000 met het schrijven van boeken. Tussen 2001 en 2007 zijn er verschillende kinderboeken, maar ook romans en enkele non-fictieboeken, verschenen bij onder andere uitgeverij Gopher en de door haarzelf opgerichte uitgeverij Boekenbent. Voor de laatste was ze werkzaam als uitgever en redacteur. Onder het pseudoniem Josje Maas schreef ze van 2004 tot 2014 142 korte romans voor de verschillende Favorietseries van uitgeverij Marken. Vanaf 2009 verschijnen bij de uitgeverijen Westfriesland en Zomer & Keuning, beide onderdeel van Kok (uitgeverij) en Ellessy met enige regelmaat familie- en liefdesromans van haar hand. Daarnaast is ze werkzaam als freelancecorrector voor verschillende uitgevers.

Prijzen en nominaties