Een reis in 1890 onder gevaarlijke omstandigheden op een rivier naar het hart van Kongo Vrijstaat. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Heart of darkness / Joseph Conrad ; introduction, background to the text, notes and activities by Janet Borsbey and Ruth Swan
Auteur
Joseph Conrad
Andere
Janet Borsbey Ruth Swan
Taal
Engels
Uitgever
Recanati: Eli, 2012
144 p. : ill. + cd
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9788853613028 (paperback)

Besprekingen

Deeltje uit de 'Penguin Readers', een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van beknopte informatie over boek en auteur, illustraties, aanwijzingen, opgaven en een verklarende woorden lijst Engels-Engels, en met een aantrekkelijk omslag. Hier een vereenvoudigde en bekorte versie van de beroemde (als 'Apocalypse Now' verfilmde) roman van de Amerikaanse schrijver (1857-1924) over een Engelse scheepskapitein die in 1890 in de binnenlanden van Congo, het privé-protectoraat van de Belgische koning, op de uitwassen van het kolonialisme stuit. Geen illustraties. Niveau: bovenbouw (2300 woorden). Vanaf ca. 15 jaar.

Over Joseph Conrad

Joseph Conrad (Berdytsjiv, 3 december 1857 – Bishopsbourne, 3 augustus 1924) was een Pools-Engelse roman- en prozaschrijver. Hij werd geboren als Józef Teodor Konrad Korzeniowski in Berdytsjiv, Rusland (tegenwoordig Oekraïne). Zijn romans gaan veelal over het gevaarlijke leven op zee en over exotische plaatsen.

Levensloop

Conrad werd in 1857 geboren in Berdytsjiv (tegenwoordig in de Oekraïne) en groeide op in een verarmde Poolse adellijke en patriottistische familie. Zijn vader, Apollo Korzeniowski, schreef politiek getinte toneelstukken en vertaalde werken van auteurs als Charles Dickens, Victor Hugo en Shakespeare vanuit het Engels en Frans.

In 1861 werd Josephs vader verbannen naar Vologda, en de kleine Joseph en zijn moeder gingen mee. Vanwege de slechte gezondheid van moeder en het extreme klimaat in Vologda kreeg het gezin in 1865 toestemming om naar Tsjernihiv te verhuizen, waar moeder Ewelina Korzeniows…Lees verder op Wikipedia