Boek
Nederlands
Titel
De fixer
Auteur
Joseph Finder
Vertaler
Pieter Janssens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fixer
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016
349 p.
ISBN
9789024570614 (paperback)

Besprekingen

Rick Hoffman verliest binnen een paar weken zijn baan als journalist bij een prestigieus tijdschrift, zijn verloofde en zijn huis. Noodgedwongen overnacht hij in zijn ouderlijk huis, dat al tijden leeg staat. Zijn vader, de bekende advocaat Kenny Hoffman, verblijft sinds hij twintig jaar geleden een beroerte kreeg in een verpleegtehuis. Rick dacht altijd dat hij zijn vader goed kende, maar als hij toevallig drie miljoen dollar vindt in een tussenmuur van de oude studeerkamer van zijn vader rijzen er allerlei vragen. Op zoek naar de herkomst van dat geld komt hij in gevaarlijke situaties terecht. Werelden waarin fouten makkelijk kunnen worden afgekocht en gehuurde knokploegen mensen intimideren. De enige die hem meer kan vertellen over dat geld is natuurlijk zijn vader. Maar die kan sinds zijn beroerte niet meer praten. Dit boek van Finder is vanaf de eerste bladzijde onheilspellend en donker. De ontwikkeling van hoofdpersoon Rick wordt kundig en pakkend beschreven. Vlotte hoofdstukken…Lees verder

Over Joseph Finder

Joseph Finder (Chicago, 6 oktober 1958) is een Amerikaans schrijver van thrillers die zich meestal afspelen in de sfeer van het bedrijfsleven.

Biografie

Jeugd

Finders werk wordt beïnvloed door zijn achtergrond als een wereldreiziger, Rusland-kenner en gedegen researcher. Het grootste gedeelte van zijn jeugd groeide hij op in Afghanistan en de Filipijnen, voordat zijn familie terugkeerde naar de Verenigde Staten waar hij uiteindelijk naar de Shaker High School ging.

Hij verdiepte zich in meerdere Russische studies op de Yale-universiteit waar hij summa cum laude slaagde. Hij ontving een master van het Harvard Russian Reseacrh Center in 1984, en gaf later les aan de Harvard faculteit.

Terwijl hij studeerde, bracht hij in 1983 zijn het boek Red Carpet: The Connection Between the Kremlin and America's Most Powerful Businessman uit, dat zich afspeelt in de toenmalige Sovjet…Lees verder op Wikipedia