Boek
Nederlands

Konijn wil slapen : een flapjesboek

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
+1
Konijn wil slapen : een flapjesboek
×
Konijn wil slapen : een flapjesboek Konijn wil slapen : een flapjesboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Konijn is moe en probeert een plekje te vinden om te slapen. Maar overal wordt ze gestoord door dieren die lawaai maken. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, met flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Slapen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Konijn wil slapen : een flapjesboek
Auteur
Julia Donaldson
Illustrator
Axel Scheffler
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rabbit's nap
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[12] p. : ill.
ISBN
9789047707097 (hardback)

Besprekingen

Oblong hardkartonnen prentenboekje over Konijn. Zij wil slapen en gaat daarom lekker in haar luie stoel zitten. Maar dan wordt ze wakker van Beer die aan het klussen is. Als Konijn een volgend plekje heeft gevonden om te slapen, wordt ze weer gewekt door andere geluiden. Je kunt zien door wie haar rust wordt verstoord door de flapjes omhoog te doen. Steeds wordt ze uit haar slaap gehouden tot ze uiteindelijk erg moe is. Dan wordt er op haar voordeur geklopt. Daar staan al haar vrienden die zo luidruchtig waren. Maar nu komen de dieren Konijn in slaap zingen, zodat ze lekker kan uitrusten. Dit boekje heeft sfeervolle kleurenillustraties met herkenbare voorstellingen uit huis en tuin. Ze bevatten grappige details. Op iedere pagina staan twee korte regels tekst op rijm. De geluiden waardoor Konijn niet kan slapen worden letterlijk opgeschreven zodat die goed voorgelezen kunnen worden. Sfeervol boekje over geluid en daardoor niet kunnen slapen. Deel uit de serie 'Eikenbosverhalen'*. In 20…Lees verder

Konijn wil slapen

Dit is een flapjesboek met ABCB-rijm. Dit rijm is heel subtiel waardoor het voor jonge kinderen niet onmiddellijk opvalt. Zeker niet omdat je na drie zinnen van de dubbele pagina het flapje moet openen om daarna pas de vierde en laatste rijmende zin te lezen.

Er wordt veel met herhaling gewerkt. De cadans over de verschillende bladzijden heen blijft dezelfde. Zo heeft de derde zin heeft telkens dezelfde structuur: er worden geluidjes nagebootst, waarna wordt gevraagd “Wat is dat?” Dat is het signaal voor het kind om te kijken wat er onder het flapje zit.

Het verhaal is niet moeilijk. Het gaat over Konijn die wil slapen, maar op elke nieuwe plek wakker wordt gehouden door één van haar vrienden, die lawaai maakt. Of een heel muizenorkest. Op het eind van het verhaal komen alle vrienden naar haar toe. Ze komen een slaapliedje zingen. En jawel, Konijn valt in slaap in haar bed. Wie had dat ooit gedacht? Misschien een niet zo verrassend verhaaltje, maar wel leuk en…Lees verder

Suggesties