Grote letter
Nederlands

Agneta's erfenis

Karin Peters (auteur)
Wanneer een jonge vrouw het huis van haar tante in Frankrijk heeft gee͏̈rfd, merkt ze dat ze enkele mannen die ze er ontmoet, niet vertrouwt.
Titel
Agneta's erfenis
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2008
293 p.
ISBN
978-90-364-2554-4

Besprekingen

Twintiger Agneta krijgt de schrik van haar leven als ze een brief krijgt waarin staat dat haar in Frankrijk wonende tante onverwacht is overleden. Ook krijgt ze te horen dat ze het huis van haar tante heeft geërfd. Agneta reist onmiddellijk naar Frankrijk, waar ze een aantal opmerkelijke personen ontmoet, zoals de afstandelijke Nino, die bij haar tante in huis heeft gewoond, en Cedric, net vrijgelaten uit de gevangenis. Agneta’s achterdocht met betrekking tot deze personen wordt alleen maar groter als ze erachter komt dat er pasgeleden een aantal misdrijven is gepleegd. Verdenking en mysterie spelen de hoofdrol in deze roman, die de lezer telkens weer op een ander spoor zet. Net als de hoofdpersoon blijft de lezer in spanning tot de ontknoping.

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia