Grote letter
Nederlands

De zoon van Sofie

Karin Peters (auteur)
Voor een jonge vrouw met een pleegzoon breekt een verwarrende periode aan als zijn vader onverwacht terugkeert en zijn zoon opeist.
Titel
De zoon van Sofie
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2008
295 p.
ISBN
9789036424998

Besprekingen

Na de dood van haar zusje Sofie zorgt Linde, 28 jaar, voor haar 8-jarige neefje Robin. Sofie werd drugsverslaafd, nadat ze in de steek was gelaten door haar vriend Jean-Luc, en overleed op 21-jarige leeftijd.. De zorg voor Robin kost Linde haar relatie met vriend Jack, die het kind niet wil. Wanneer Jean-Luc plotseling terugkomt en ook rechten op Robin opeist, is dat het begin van een verwarrende periode voor zowel Robin als Linde. Ze blijkt Sofie toch niet echt gekend te hebben en wordt langzamerhand verliefd op Jean-Luc, hetgeen ze niet wil toegeven omdat ze het verleden niet kan vergeten. Het hele verhaal wordt breed uitgesponnen, terwijl een boottochtje met schipbreuk, waarbij Jean-Luc en Linde bijna verdrinken en waarna Linde zwanger wordt, in anderhalve pagina wordt afgedaan. Makkelijk leesbaar boek voor een grote groep vooral vrouwelijke lezers.

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia