Grote letter
Nederlands
De ontvoering van de helft van een meisjestweeling op eenjarige leeftijd heeft grote gevolgen voor de levens van haar familieleden.
Titel
Gestolen geluk
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2011
282 p.
ISBN
9789036427296 (hardback)

Besprekingen

Op een zonnige lentedag wordt de eenjarige Anne Fleur, tweelingzusje van Marit, met een zwarte Mercedes uit de huiselijke tuin ontvoerd. De ontvoering raakt nooit opgehelderd. Scarlett en haar man Christof delen van dan af een groot gemis en verdriet, maar ze zorgen goed voor hun enige overgebleven dochter. Het boek volgt twee verhaallijnen: enerzijds die van Marit en haar omgeving in Nederland, en anderzijds die van Anne Fleur, die in het Zwitserse Montreux opgroeit, waar ze sinds de ontvoering Myrthe heet. Zullen Marit en Myrthe elkaar ooit weerzien? De stijl is eenvoudige en de plot is voorspelbaar. Het verhaal is gelardeerd met details over uiteenlopende manieren waarop mensen met gemis en verdriet omgaan. De lezer krijgt het gevoel een 'waar gebeurd verhaal' te lezen, dat danig voortsnelt in de tijd. Dat de benadering van de gebeurtenissen hier en daar nogal ouderwets en clichématig aandoet, zal liefhebbers van het genre niet storen. Dit boek van de Nederlandse veelschrijfster is…Lees verder

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia