Grote letter
Nederlands

Ongrijpbaar als de wind

Karin Peters (auteur)
Een geadopteerd meisje van zigeunerafkomst zorgt voor veel problemen in haar pleeggezin.
Titel
Ongrijpbaar als de wind
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2000
355 p.
ISBN
90-364-1897-6

Besprekingen

Carmen, een geadopteerd meisje van zigeunerafkomst in het gezin Vlieland, is door haar rare streken "ongrijpbaar als de wind". Ze brengt door haar gedrag vele problemen in huize Vlieland. Zo kaapt ze van haar zus Titia haar vriend, om hem na een paar maanden weer te laten vallen voor een rijke man. Ze trouwt met deze rijke man, die echter homofiel blijkt te zijn en enkel een kind wilde. Doodongelukkig gaat ze haar echte vader zoeken in het zigeunerkamp en ontmoet daar Enrico, een Hongaarse zigeuner die haar besmet met aids. Dan is er geen weg meer terug. Boeiend geschreven verhaal met goede karaktertekening. Voor een groot lezerspubliek.

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia