Grote letter
Nederlands

Raadsels rond een kind

Karin Peters (auteur)
Een jonge vrouw gaat als kindermeisje naar Engeland. In het gezin waar zij terechtkomt, wordt zij niet met open armen ontvangen.
Titel
Raadsels rond een kind
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2006
307 p.
ISBN
90-364-2407-0

Besprekingen

Marit gaat in plaats van haar vriendin Jasmin als kindermeisje naar Engeland. Ze ontdekt al gauw dat Joanna, de moeder van Emma overdreven bezorgd is en haar kind geen moment uit het oog verliest. Door een toeval hoort Marit dat Emma helemaal niet de dochter is van Joanna. Intussen maakt ze kennis met een neef van Joanna en er bloeit iets moois. Jasmin komt onverwacht op bezoek en dan blijkt dat Joanna niet alleen overbezorgd is, maar ook gevaarlijk gestoord. Dit eenvoudige familieverhaal biedt een blik in het leven van een jonge vrouw die de vroege dood van haar ouders niet heeft kunnen verwerken en op een ziekelijke manier steeds op zoek is naar liefde. Haar man durft niets te zeggen uit angst het kind te verliezen. Iedereen ontziet de arme Joanna, maar de gevolgen blijken rampzalig. Een spannend verhaal; niet altijd even logisch, maar dat zal de geïnteresseerde lezer waarschijnlijk over het hoofd zien.

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia