Grote letter
Nederlands

Schaduwen achter Celine

Karin Peters (auteur)
Een jonge lerares wordt achtervolgd tot in Engeland door haar jaloerse ex-vriend.
Titel
Schaduwen achter Celine
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2002
306 p.
ISBN
90-364-2077-6

Besprekingen

Lerares Celine Hofma is slechts enkele malen uitgeweest met de leraar Rolf Veenman. Ze besluit de relatie te verbreken, maar vanaf dat moment achtervolgt Rolf haar. Wanneer haar vader overlijdt en ze van hem een huis in Wales erft, besluit ze daar haar vakantie door te brengen, samen met haar vriendin Jooske. Jooske is door Rolf mishandeld. De twee vriendinnen vertrekken samen naar Wales waar ze Sean ontmoeten, de stiefzoon van Celine's vader, en Michel, een politieagent die het huis naast dat van Celine in Wales bewoont. Wanneer ook Rolf in Wales verschijnt en Celine ontvoert, zorgen Sean en Michel ervoor dat er een gelukkige afloop komt. Sean en Jooske, alsmede Michel en Celine vinden elkaar en ze blijven in Engeland. Rolf wordt uiteindelijk opgenomen in een inrichting. Een makkelijk leesbaar boek over een actueel thema, stalking; het heeft echter weinig diepgang, is niet echt boeiend en zeker niet spannend.

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia