Grote letter
Nederlands
De ontvoering van de dochter des huizes gooit het leven van een gezin grondig overhoop.
Titel
Schemeruur
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2006
298 p.
ISBN
90-364-2371-6

Besprekingen

Een negentienjarige studente komt niet thuis na haar gebruikelijke uurtje joggen. Er komt een briefje voor haar ouders met de vraag om losgeld. De ouders zijn bijna gescheiden, maar de gezamenlijke zorgen om de dochter brengen hen weer bijeen. Een jong broertje werd aan z'n lot overgelaten, maar nu hij enig kind is, krijgt hij alle aandacht. De ontvoerde zus blijkt in Frankrijk te zitten en lijdt aan geheugenverlies. Zij wordt verliefd op de vrijgezelle kunstenaar die haar opneemt in zijn huis en liefdevol verzorgt; de liefde is wederkerig. Na verschillende verwikkelingen komt gelukkig alles goed. Eenvoudige familieroman met een modern tintje, geschikt voor een breed vrouwelijk publiek.

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia