Grote letter
Nederlands

Verbonden voor het leven

Karin Peters (auteur)
Drie schoolvriendinnen sluiten een verbond voor het leven, maar het pakt heel anders uit.
Extra onderwerp
STR
Titel
Verbonden voor het leven
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2005
272 p.
ISBN
90-364-2314-7

Besprekingen

Drie schoolvriendinnen sluiten een verbond voor het leven. Maar het pakt heel anders uit. De een trouwt met de vriend van de ander. Een tweede heeft haar gezinnetje, maar mist de uitdaging van haar vroegere baan. En de derde houdt er een wel erg losse leefwijze op na. Na een rëunie van hun school, waarbij de verschillende oud-klasgenoten elkaar na jaren weer ontmoeten, ontstaan er hernieuwde vriendschappen, maar ook grote spanningen. Jeugdliefdes bloeien op, huwelijken komen onder druk te staan, tot tenslotte ieder zijn/haar eigen weg, wel of niet met een ander, heeft gevonden. Het verhaaltje is smeuïg, de taal wat plechtig en veel diepgang is er niet. Maar schrijfster Karin Peters is al jarenlang een goede bekende van lezeressen die vooral een uurtje pretentieloos vermaakt willen worden met romantische verwikkelingen die zo uit het leven gegrepen lijken te zijn.

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia