Grote letter
Nederlands

Waar liefde is, blijft hoop

Karin Peters (auteur)
Om te ontkomen aan de bedreigingen van haar ex-vriend vlucht een jonge vrouw samen met haar dochtertje naar een afgelegen plaats in Frankrijk.
Titel
Waar liefde is, blijft hoop
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2007
293 p.
ISBN
978-90-364-2446-2

Besprekingen

Lynette van Geldere vlucht samen met haar 4-jarige dochtertje naar een afgelegen plaats in Frankrijk. Ze doet dit uit angst voor de bedreigingen van haar ex-vriend, de vader van haar kind. In Frankrijk heeft ze in een Nederlands pension de zorg voor de invalide mede-eigenares van het vakantieverblijf. Ze maakt kennis met allerlei pensiongasten waaronder iemand die er belang bij heeft Lynettes verblijfplaats door te geven aan haar ex-vriend. Pas als ze met haar verleden afgerekend heeft, kan Lynette gaan werken aan een nieuwe, zonnige toekomst. De Zeeuwse auteur Catharina J. Pieterse (geb. 1938) schrijft al sinds haar achttiende jaar. Onder het pseudoniem Karin Peters verschenen rond de vijftig romans voor volwassenen. In de meeste ervan komen spanning en romantiek in een verhaal samen. Voor een grote lezerskring.

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia