Grote letter
Nederlands

Zwerftocht naar huis

Karin Peters (auteur)
Een jonge vrouw trouwt met een oudere man om niet als ongehuwde moeder door het leven te moeten.
Extra onderwerp
Romantische literatuur
Titel
Zwerftocht naar huis
Auteur
Karin Peters
Taal
Nederlands
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2006
286 p.
ISBN
90-364-2354-6

Besprekingen

Hannelore komt als half-joodse Duitse wees terecht in Nederland, waar ze opgroeit bij een vage kennis van haar ouders. Op jonge leeftijd raakt ze zwanger van een acteur, die echter niet van plan is zijn verantwoordelijkheid te nemen. Ten einde raad trouwt ze met de oudere zoon van haar werkgeefster, die haar weer meeneemt naar Duitsland. Daar komt ze in haar ouderlijk huis terecht, waar haar vader nog in verdwaasde toestand leeft. Al gauw blijkt dat haar man veel geheimen heeft. Ze wordt verliefd op haar buurjongen, maar haar man denkt niet aan scheiden, omdat ze een perfecte dekmantel voor hem is. Niet onaardig verhaal, ondanks de clichématige karakters en de af en toe sentimentele stijl. Onderhoudend voor een ruime (vrouwelijke) lezerskring.

Over Karin Peters

Karin Peters, pseudoniem van Catharina Johanna Pieterse-Kodde (Aagtekerke, 3 februari 1938 - Middelburg, 20 november 2011), was een Nederlands schrijfster van familieromans.

Sinds 1967 publiceerde ze 94 boeken waarvan er in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden. In 2008 werd ze Koninklijk onderscheiden.

Privé

Peters trouwde in 1961 met Jo Pieterse. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Haar echtgenoot overleed in 2002.

Bibliografie

(jaartallen eerste druk -of herdruk- onder voorbehoud)

  • Een hart zoekt een haven (1967)
  • Frederike, wie ben je? (1970)
  • De drie van de overkant (1971)
  • Schaduw op de weg (1973), ook uitgebracht als Schaduw op mijn weg
  • Carmenchita (1974)
  • Leven begint met liefde (1974)
  • Lees verder op Wikipedia