Boek
Nederlands

Drakengloed

Katharine Kerr (auteur), Carla Benink (vertaler)
Een jong meisje moet zich eerst ontworstelen aan de toverkracht van haar eigen moeder om haar land te kunnen beschermen tegen vijanden.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Drakengloed
Auteur
Katharine Kerr
Vertaler
Carla Benink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The red wyvern
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
398 p.
ISBN
9789024529926 (hardback)

Besprekingen

In een door burgeroorlogen verscheurd koninkrijk worden de magische vaardigheden van de jonge Lillorigga door haar moeder, Merroda, op een wrede manier misbruikt om de heerschappij van Lilli's oom veilig te stellen. Burcan is immers regent van het koninkrijk omdat de koning nog een kind is. Met ijzeren hand heersen broer en zus over hun onderdanen en bekampen ze het leger van de rebelse prins Maryn. Lilli's angst voor haar moeder verdwijnt als sneeuw voor de zon, wanneer ze Bevyan en Peddyc terugziet, het adellijke koppel waar ze het grootste deel van haar leven heeft bij doorgebracht. Merodda heeft nog een tweede reden om gegriefd te zijn, want Bevyan heeft een duidelijke invloed op de puberale koningin. Dat blijkt voldoende te zijn om Bevyan te laten vermoorden en de schuld op de opstandelingen te schuiven. Toch is Lilli een onrechtstreekse getuige van de moord op haar pleegmoeder door Burcan. Verbitterd als hij is, loopt Peddyc met Lilli en zijn gehele gevolg over naar het kamp van…Lees verder
Het eerste deel uit de serie 'De drakenmagiër' verschijnt nu als negende deel van de serie 'Deverry'. In het hoofdverhaal dat zich in magisch Keltisch gebied, Deverry, in de negende eeuw afspeelt, ontmoeten we de jonge Lillorigga, die over magische krachten beschikt, waarvan haar moeder Merodda misbruik maakt. In het land is een machtsstrijd gaande tussen de clan waartoe Lillorigga behoort en de rechtmatige koning. Zij vlucht naar de tegenstander, waar zij prins Maryn en de geheimzinnige magiër Nevijn ontmoet. Tenslotte breekt de oorlog uit. De andere, kortere verhalen over het Noordland spelen drie eeuwen later. De personen uit Deverry treden in nieuwe incarnaties op, hetgeen voor de lezer soms verwarrend is, maar de aanhangsels achterin het boek kunnen uitkomst bieden. De iets meer ervaren fantasy-lezers en vooral degenen die de voorgaande delen gelezen hebben, zullen ongetwijfeld door deze roman geboeid worden. Kleine druk.

Over Katharine Kerr

Katharine Kerr (1944, Cleveland (Ohio)), is een Amerikaans sciencefiction- en fantasyschrijfster.

Biografie

Katharine Kerr werd geboren als Nancy Brahtin in de Amerikaanse stad Cleveland. In haar jeugd verhuisde haar familie naar Santa Barbara in Californië. In 1962 verhuisde naar San Francisco. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit, maar brak haar studie midden jaren zestig af. In 1973 trouwde ze met Howard Kerr. Begin jaren tachtig begon ze stukjes te schrijven voor roleplaying gamebladen. Vanaf 1986 werd ze fulltime schrijver, vooral haar Deverry-boeken zijn een groot succes.

De deverry-reeks kenmerkt zich voornamelijk door het reïncarnatie-aspect dat in alle boeken naar voren komt. Het maakt de boeken van deel 1 t/m 15 één geheel waarbij het de lezer uitdaagt om de verschillende tijdsperioden, die op deze manier dus eigenlijk parallel verteld worden, tegelijk in zich op te nemen. Om de verschillende tijdsspannes o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties