Boek
Nederlands

Goudvalk

Katharine Kerr (auteur)
+1
Goudvalk
×
Goudvalk Goudvalk
In de reeks:
Genre:
Een fantasy-wereld wordt bedreigd door een nieuwe sekte.
Extra onderwerp
fantasy, Romans
Titel
Goudvalk
Auteur
Katharine Kerr
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The gold falcon
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2007
446 p.
ISBN
9789024549429

Besprekingen

Katherine Kerr is een schrijfster met een stevige boekenreeks op haar conto. Goudvalk is het vierde deel in de 'Drakenmagiër'-serie, die op zichzelf het derde bedrijf is van een veel groter verhaal dat begon met de boeken uit de 'Deverry'-reeks. Als we haar mogen geloven, kunnen we nog twee delen verwachten voor het vierde bedrijf. Voor de beginnende lezer is het dus aan te raden om te beginnen met het eerste boek uit de succesvolle 'Deverry'-serie, Zilverdolk (Luitingh, 2007).

Goudvalk begint als een klassiek, oerdegelijk fantasyverhaal, met een jongetje dat een ongelukkige jeugd heeft gekend bij zijn nonkel en diens feeks van een vrouw, nadat zijn ouders zijn gestorven. Op een avond is het weer zover dat zijn nonkel en tante dronken zijn en Neb besluit samen met zijn broertje weg te lopen. Net op die avond wordt het kleine dorp waar ze leven ook overvallen door het Paardenvolk, oude bekenden uit de vorige boeken. Neb kan met de Natuurvolkers praten en dat…Lees verder
De Deverry-serie van deze Amerikaanse auteur loopt nu al twintig jaar en dit boek is het twaalfde deel in de reeks. Deze fantasy-reeks is gebaseerd op de Keltische mythologie en reïncarnatie staat erin centraal. In principe volgen we een aantal hoofdrolspelers door hun verschillende levens heen. Achterin dit deel staat een handig overzicht van wie wie is; de namen veranderen namelijk. Een gevolg is wel dat dit boek alleen te volgen is als minimaal de vorige drie delen zijn gelezen, die deel uitmaken van 'De drakenmagiër': 'Drakengloed', 'Ravenzwart' en 'Elfenkracht'*. Het weinig gecompliceerde plot ontvouwt zich erg traag; een half boek lang zitten we te wachten tot Neb en Branna zich hun vorige leven weten te herinneren en weer machtige magiërs zijn. Tot die tijd worden we verveeld met een kalverliefdeverhaaltje van een meisje en twee rivalen. De vele liefhebbers van deze serie zullen tevreden zijn met deze nieuwe episode, de rest kan dit boek beter mijden. Kleine druk.

Over Katharine Kerr

Katharine Kerr (1944, Cleveland (Ohio)), is een Amerikaans sciencefiction- en fantasyschrijfster.

Biografie

Katharine Kerr werd geboren als Nancy Brahtin in de Amerikaanse stad Cleveland. In haar jeugd verhuisde haar familie naar Santa Barbara in Californië. In 1962 verhuisde naar San Francisco. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit, maar brak haar studie midden jaren zestig af. In 1973 trouwde ze met Howard Kerr. Begin jaren tachtig begon ze stukjes te schrijven voor roleplaying gamebladen. Vanaf 1986 werd ze fulltime schrijver, vooral haar Deverry-boeken zijn een groot succes.

De deverry-reeks kenmerkt zich voornamelijk door het reïncarnatie-aspect dat in alle boeken naar voren komt. Het maakt de boeken van deel 1 t/m 15 één geheel waarbij het de lezer uitdaagt om de verschillende tijdsperioden, die op deze manier dus eigenlijk parallel verteld worden, tegelijk in zich op te nemen. Om de verschillende tijdsspannes o…Lees verder op Wikipedia