Boek
Nederlands

Lotsverbond

Katharine Kerr (auteur)
In de reeks:
Genre:
De eeuwenoude magie͏̈r Nevyn moet zijn leven op het spel zetten om de troonopvolger van Eberwyn uit zijn slavernij te redden.
Extra onderwerp
Romans, Kelten ; romans
Titel
Lotsverbond
Auteur
Katharine Kerr
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dragon revenant
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1999
415 p. : ill.
ISBN
90-245-0923-8

Besprekingen

Lotsverbond is het afsluitende deel van de eerste onderreeks, de 'Deverry'-serie, van de uitgebreidere cyclus die de geschiedenis verhaalt van Deverry, een streek die het geregeld aan de stok krijgt met Eldidd, een land waaraan ze grenzen. Katherine Kerr gaat gewoon verder waar ze met Sperenwoud was gebleven en maakt ook in dit deel geregeld tijdsprongen om de diverse incarnaties van een aantal hoofdpersonages tot leven te brengen. Het middeleeuws aandoende kader waarin het verhaal baadt en de feodaal aandoende samenleving met Keltische invloeden blijft uiteraard behouden en laat Kerr toe om dweomer (een soort magie), invloedrijke kruidenmannen en het Natuurvolk (sylfen, dwergen, kobolden) in het verhaal binnen te loodsen, en er ook voor de lezer aanvaardbare elementen van te maken. We maken ondertussen ook kennis met de elfen, die in de eerste reeks slechts een zijdelingse rol spelen, maar een hoofdrol zullen opeisen in het volgende deel De banneling.

Bela…Lees verder
Rhys Maelwaedd, de heerser van de provincie Eberwyn van het koninkrijk Deverry is door boosaardige toverkracht om het leven gekomen. De erfopvolger Rhodry zou de troon moeten overnemen, maar hij is betoverd en als slaaf in het zuiden verkocht. Zijn geliefde Jill is hem achternagegaan om hem te redden. Om de rechtmatige troonopvolger snel thuis te brengen en zo een oorlog te voorkomen reist ook de magiër Nevyn naar Bardek af, zonder te weten dat hij in de val wordt gelokt met Rhodry als lokaas. Dit is de vierde roman in de succesvolle Deverry-serie van Katharine Kerr, die de verhalen in de romans op oud-Keltische wijze in spiraalvorm heeft gegoten en haar personages in verschillende tijdstippen door wedergeboorte doet terugkeren. Deze vierde roman is een voorlopig hoogtepunt. Met haar typische mix van wreedheid en hoofse liefde weeft Kerr een krachtig web rond de lezer. Het is alleen nog jammer dat haar stijl nogal nadrukkelijk blijft. Met een iets suggestievere stijl zou ze zich kunne…Lees verder

Over Katharine Kerr

Katharine Kerr (1944, Cleveland (Ohio)), is een Amerikaans sciencefiction- en fantasyschrijfster.

Biografie

Katharine Kerr werd geboren als Nancy Brahtin in de Amerikaanse stad Cleveland. In haar jeugd verhuisde haar familie naar Santa Barbara in Californië. In 1962 verhuisde naar San Francisco. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit, maar brak haar studie midden jaren zestig af. In 1973 trouwde ze met Howard Kerr. Begin jaren tachtig begon ze stukjes te schrijven voor roleplaying gamebladen. Vanaf 1986 werd ze fulltime schrijver, vooral haar Deverry-boeken zijn een groot succes.

De deverry-reeks kenmerkt zich voornamelijk door het reïncarnatie-aspect dat in alle boeken naar voren komt. Het maakt de boeken van deel 1 t/m 15 één geheel waarbij het de lezer uitdaagt om de verschillende tijdsperioden, die op deze manier dus eigenlijk parallel verteld worden, tegelijk in zich op te nemen. Om de verschillende tijdsspannes o…Lees verder op Wikipedia