Boek
Nederlands

Code

Kathy Reichs (auteur), Brendan Reichs (auteur), Lia Belt (vertaler)
Een groep vrienden vindt via een coördinatenspel een puzzeldoos die is geplaatst door de mysterieuze Gamemaster. Dat is het begin van een klopjacht op leven en dood.
Titel
Code
Auteur
Kathy Reichs Brendan Reichs
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Code
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2013
379 p.
ISBN
9789022559291 (paperback)

Besprekingen

De Viralen, Tory (14, ik-figuur) en haar onafscheidelijke kompanen Ben, Shelton en Ram, zijn besmet door een supervirus met verscherpte zintuigen als gevolg. Zij vinden via gps-coördinaten een puzzeldoos met daarin onder meer een versleutelde code van de Spelleider. Wat begint als een onschuldig onlinespel ontaardt in een nachtmerrie, zeker als een nepbom ontploft en er zelfs doden dreigen te vallen. Ze zijn pionnen geworden in het spel van een waanzinnige. De kunstgrepen die soms nodig zijn om de plot soepel te laten verlopen zijn geloofwaardig beschreven. Spitsvondig is het contrast tussen de hightechomgeving en de rol van Coop (een virale wolfshond) als trouwe makker. De auteur (bekend van de verhalen waar de populaire tv-serie 'Bones' op is gebaseerd) schreef samen met haar zoon dit zelfstandig te lezen derde deel uit de young adult-serie ‘Virus’; eerder verschenen 'Virus' en 'Aanval'*. Het sluit naadloos aan op die delen. Sciencefictionachtige thriller in broeierige sfeer. Van b…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia