Boek
Nederlands

Fatale keuze

Ook verschenen als Wetteloos

Kathy Reichs (auteur)

Fatale keuze

Ook verschenen als Wetteloos

Genre:
Een forensisch antropologe bij de FBI raakt zowel zakelijk als privé betrokken bij de oorlog tussen enkele motorbendes in Montreal.
Extra onderwerp
Detective, Thrillers
Titel
Fatale keuze
Ook verschenen als
Wetteloos
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deadly decisions
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2000
349 p.
ISBN
90-290-6818-3

Besprekingen

Kathy Reichs thrillerdebuut Déjà dead (1997) werd destijds door de pers goed ontvangen en werd in de Verenigde Staten bekroond met de Ellis Award voor het beste debuut in het misdaadgenre. Fatale keuze is ondertussen haar derde roman met forensisch antropologe Dr. Temperance Brennan in de hoofdrol.

Een 9-jarig meisje wordt op straat per ongeluk neergeschoten bij een afrekening onder motorbendes. Een van de daders hengelt naar strafvermindering en brengt de politie op de hoogte van meerdere lijken die reeds jarenlang begraven liggen op een plek waar de Easy Rider-kameraden samenkomen. Brennan verricht nauwgezet forensisch onderzoek op de stoffelijke resten, wat leidt tot de identificatie van een tiener uit Noord-Carolina, die destijds als vermist werd opgegeven en nu honderden kilometers van huis vermoord blijkt te zijn. Ook de tragische dood van twee jonge meisjes leidt naar de bizarre en gewelddadige wereld van twee rivaliserende motorbendes. Er vallen weldra n…Lees verder
Dit is na Déjà Dead en Dag des oordeels de derde roman rond de forensisch onderzoeker Temperance Brennan. Zij weet een in Montreal gevonden schedel te combineren met een oude moord in North Carolina. Een forensische puzzel rond in drugs handelende bendes Hell's Angels volgt. De auteur oefent hetzelfde beroep uit als haar heldin, en dat is in de veelheid aan procedurele details te merken. Soms vervalt de auteur in veel te veel details. Zij is duidelijk een navolgster van Patricia Cornwell en diens succesvolle serie rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta. Reichs is echter de mindere schrijfster; haar stijl is weinig vloeiend en vol stijlbloempjes, het plot verloopt traag, is te veel van toeval afhankelijk en mist de scherpte van Cornwell. De heldin wordt redelijk psychologisch ontwikkeld. Het taalgebruik is ongecompliceerd, de beschrijvingen zijn niet expliciet in afstotende details. Een onderhoudende thriller van een auteur, die niet uit de schaduw van haar voorbeeld kan stappen. Vrij kl…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia