Boek
Nederlands

Fatale vlucht

Kathy Reichs (auteur)
Een Amerikaanse forensisch antropologe werkt aan de identificatie van de slachtoffers van een vliegtuigongeluk als ze een voet vindt die niet afkomstig blijkt van een van de slachtoffers.
Extra onderwerp
Romans, misdaad, thriller, Thrillers
Titel
Fatale vlucht
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Fatal voyage
Uitgever
Amsterdam: M, 2002
348 p.
ISBN
90-225-3155-4

Besprekingen

Een passagiersvliegtuig stort neer in de bergen van North Carolina. Forensisch antropologe Dr. Temperance Brennan (Temple voor de vrienden) wordt gevraagd om orde te scheppen in de lichamelijke resten van de 88 jonge passagiers aan boord in de hoop de lichamen te identificeren. Het terrein van de crash, een natuurgebied in de Smoky Mountains, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op wilde dieren. Temple weet uit de muil van een coyote een beenrestant te ontfutselen dat behoort tot het skelet van een oudere niet-geïdentificeerde man, die evenwel geen deel uitmaakte van de verongelukte passagiers. Met de hulp van Andrew Ryan, een rechercheur uit Montreal en tevens Temple's gewezen geliefde, wordt het stoffelijk overschot in verband gebracht met een verlaten jagershut niet ver van de plaats van het ongeluk. Nog voor zij bewijzen kan vinden die de vondst koppelen aan een onverkwikkelijke zaak rond rituele moorden met oude mensen als offers, wordt Temple de zaak uit handen geno…Lees verder
In de beboste heuvels van Noord-Carolina stort een vliegtuig neer. Er waren 88 passagiers aan boord waaronder de voetbalteams van de Universiteit van Georgia en een rechercheur met een gevangene die banden met de georganiseerde misdaad had. Forensisch antropologe Temperance 'Tempe' Brennan is lid van het regionale rampenteam en assisteert bij het gruwelijke karwei dat nu wacht: het bij elkaar rapen en identificeren van de slachtoffers. Was het een ongeluk of is er opzet in het spel? De experts twijfelen. Raadselachtig is ook de voet die Tempe vindt in het rampgebied en die onmogelijk van een van de slachtoffers kan zijn geweest. Nog vreemder is het feit dat ze na het melden van haar ontdekking plotseling wordt geschorst. Uiteraard laat Tempe Brennan het er niet bij zitten en begint ze, samen met rechercheur Andrew Ryan (al bekend uit vorige delen) een onderzoek. De auteur is net als haar heldin forensisch antropologe, ze schreef al een hele serie misdaadromans over Tempe Brennan, span…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia