Boek
Nederlands

Tot stof vergaan

Kathy Reichs (auteur)
+1
Tot stof vergaan
×
Tot stof vergaan Tot stof vergaan

Tot stof vergaan

Genre:
Wanneer een forensische arts te maken krijgt met een aantal lijken van jonge meisjes en met oudere skeletten. raakt dit aan haar eigen verleden.
Titel
Tot stof vergaan
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bones to ashes
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2008
352 p.
ISBN
9789022548462

Besprekingen

Met Tot stof vergaan is de Amerikaanse Kathy Reichs al toe aan haar negende boek met in de hoofdrol Temperance Brennan, 'Tempe' voor de vrienden. Dat maakt de auteur ondertussen tot een gevestigde waarde in de thrillerwereld. Net als haar hoofdpersonage is Reichs in het dagelijks leven een expert in de forensische antropologie, een tak van de wetenschap die zich bezighoudt met het onderzoek van oude beenderen. Deze expertise vertaalt zich ook in Reichs' boeken, die worden gekenmerkt door een grote wetenschappelijke nauwkeurigheid en gedetailleerdheid. Daarnaast beschikt de auteur gelukkig ook over een bijzonder vlotte pen, zodat zelfs de droogste wetenschappelijke uitleg begrijpbaar is en vlot leest.

In Tot stof vergaan wordt Brennan teruggekatapulteerd naar haar eigen verleden wanneer een vers paar beenderen naar haar laboratorium wordt verstuurd. De botten lagen een dertigtal jaar onder de grond en zijn afkomstig van een onbekend tienermeisje. Het toeval wil da…Lees verder
Forensisch antropologe Temperance (Tempe) Brennan raakt in Québec betrokken bij het onderzoek naar het skelet van een vele jaren geleden gestorven jong meisje. Het intrigeert haar omdat het haar herinnert aan haar destijds spoorloos verdwenen jeugdvriendinnetje Évangéline. Tempes vriend, rechercheur Ryan, onderzoekt intussen een reeks moorden en vermissingen van jonge meisjes waarbij waarschijnlijk een seriemoordenaar in het spel is. Hij vraagt Temperance om hulp. Een onderzoek volgt met schokkende ontdekkingen waarbij Temperance en Ryan zelf ook in gevaarlijke situaties terechtkomen. De romantische verwikkelingen van Tempe en Ryan, Tempes ex-man Pete en haar zus Harry spelen weer een rol in het verhaal. Verder verneemt de lezer in deze tiende misdaadroman rond Tempe Brennan voor het eerst meer over haar jeugd. Spannend, boeiend en met uiteraard weer veel aandacht voor de forensische details: de Amerikaanse schrijfster (1950) is immers zelf forensisch antropologe. Zelfstandig te lezen…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia