Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gebroken licht

Kim Edwards (auteur)
+1
Gebroken licht
×
Gebroken licht Gebroken licht

Gebroken licht

Wanneer een arts na de bevalling van zijn tweeling besluit het meisje met het syndroom van Down mee te geven aan de assisterende verpleegster en het kind verder dood te zwijgen voor zijn vrouw, heeft dat verstrekkende gevolgen voor de rest van zijn leven.
Extra onderwerp
Familiegeheimen, Romans
Titel
Gebroken licht
Auteur
Kim Edwards
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The memory keeper's daughter
Uitgever
Amsterdam: Archipel, 2009
400 p.
ISBN
9789063053994

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Terwijl in maart 1964 een sneeuwstorm woedt, verlost een jonge dokter zelf zijn vrouw. Noodgedwongen, want de verloskundige is door de storm met zijn wagen geslipt. Voor Dr. Henry zat er niets anders op dan met de hulp van een verpleegkundige, Caroline Gill, zelf de bevalling in goede banen te leiden. Tot hun verrassing wordt er een tweeling geboren. Helaas blijkt een van de kinderen het Downsyndroom te hebben. Zijn vrouw, Norah Henry, is door de verdoving te versuft om te merken wat er aan de hand is. Haar man laat haar in de waan dat het meisje gestorven is. Hij geeft de baby mee aan Caroline Gill. Zij kan het echter niet over haar hart krijgen het meisje naar een inrichting te brengen -- zoals haar gezegd was -- en neemt de kleine Phoebe mee naar huis. De verpleegster voedt het kind op als was het van haarzelf.

Rond dit geheim bouwt Kim Edwards haar roman op. Dr. Henry en zijn vrouw, de verpleegster en haar nieuwe partner, en de tweeling die gescheiden opgroeit zijn de dram…Lees verder
Een jonge hoogzwangere vrouw haalt tijdens bar winterweer nog net het ziekenhuis. Noodgedwongen leidt haar echtgenoot, een arts gespecialiseerd in botbreuken, de bevalling. Als het een tweeling blijkt, waarvan hij ziet dat het meisje het syndroom van Down heeft, neemt hij een wel heel erg rigoureuze beslissing. Met vaardige pen beschrijft de Amerikaanse schrijfster vanuit de optiek van de hoofdpersonen de nu volgende decennia. Lief en leed wisselen elkaar af, totdat uiteindelijk de toch nog onverwachte ontknoping volgt. Boeiende ontspanningslectuur voor een grote (vrouwelijke) lezersgroep. Kleine druk.