Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Piraten, ahoy!

Knister (auteur), Birgit Rieger (illustrator)
+1
Piraten, ahoy!
×
Piraten, ahoy! Piraten, ahoy!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Met behulp van haar toverboek en het piratenschip van haar broertje reist Lilly naar de tijd van de piraten. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie, Zeerovers
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Piraten, ahoy!
Auteur
Knister
Illustrator
Birgit Rieger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Hexe Lilli bei den Piraten
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2007
106 p. : ill.
ISBN
9789020683523

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Over 'Heksje Lilly' verschenen al zes boeken voor lezers vanaf zeven jaar, naast twee verhalen voor acht jaar en ouder. Elk boek uit deze serie vertrekt van hetzelfde verhaaltje, waarbij je verneemt dat Lilly een gewoon meisje is, dat toevallig een echt toverboek vond, dat werd achtergelaten door een heks. Dan begint het avontuur zelf.

Lilly's broertje heeft een nieuw speelgoedpiratenschip waar hij de hele dag mee in de weer is. Na een ruzie over meisjespiraten, die volgens Leon niet bestaan, gaat Lilly zelf eens kijken hoe dat zit. Ze tovert zich naar het verleden op een echt piratenschip. Daar ontmoet ze een piratenjongen die zijn moeder mist en wil leren lezen en schrijven. Lilly bedenkt een plannetje en helpt haar nieuwe vriend. Net op tijd voor de wekker en het ontbijt tovert ze zichzelf terug naar huis.

In dit fantasievolle verhaal worden de eerste twee hoofdstukken gewijd aan Lilly's pogingen om haar broertjes piratenschip te lenen voor de tijdreis. De twee over…Lees verder
Lilly kan iets bijzonders, ze kan toveren. Daarvoor heeft ze een toverboek onder haar bed verstopt, vol met spreuken en trucs. Haar broertje Leon heeft een speelgoedpiratenschip. Lilly vertelt hem spannende verhalen, vooral over vrouwelijke piraten. Ze krijgt het idee om zichzelf terug te toveren naar de piratentijd. Ze zoekt in haar boek een spreuk hiervoor en slaagt erin zichzelf met wat moeite vier eeuwen te transporteren in de tijd, waardoor ze op een piratenschip belandt. Als ze daar ontdekt wordt, brengt dat nogal wat tumult teweeg. Deel uit de serie over Heksje Lilly voor iets oudere lezers*. Prettig leesbaar, schreefloos lettertype met royale interlinie. De bijna vijftig kleine, grappige, zwart-witte pentekeningen lijken op figuren uit een stripboek. Het boek eindigt met de beschrijving van drie 'piratentrucs': zeemansknopen in touw maken, navigeren op de sterren en flessenpost verzenden. Als extraatje hangt er als bladwijzer een klein poppetje van Lilly tussen de bladen van h…Lees verder

Suggesties