Boek
Nederlands
Een jonge Oekrai͏̈ense vrouw wordt veroordeeld wegens de moord op haar Deense verloofde, maar ze weet te ontsnappen en merkt dan dat de Oekrai͏̈ense geheime dienst haar zoekt.
Titel
De dood van de nachtegaal
Auteur
Lene Kaaberbøl Agnete Friis
Vertaler
Lammie Post-Oostenbrink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Nattergalens død
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
318 p.
ISBN
9789022566558 (paperback)

Besprekingen

Een jonge Oekraïense vrouw wordt veroordeeld wegens de moord op haar Deense verloofde, ze weet te ontsnappen en dan blijkt dat de geheime dienst van de Oekraïne op zoek is naar haar. Deze thriller komt wat traag op gang, verleden en heden spelen door elkaar en voor je begrijpt wie wie is, ben je al een heel eind. Maar daarna is het verhaal ongemeen spannend. Pas op het laatst komen alle lijnen bij elkaar. Het is niet alleen het verhaal over het barre stalinisme voor de Tweede Wereldoorlog, maar ook een beschrijving van corruptie, geheime diensten met gruwelijke verhoormethodes en moederliefde. Deel uit de reeks rond Nina Borg, een verpleegkundige die alles opgeeft om anderen te helpen. Dat ze daarbij ook het contact met haar kinderen verliest, is een tragisch gevolg. Deze thriller is te vergelijken met het werk van andere Scandinavische thrillerauteurs, ook omdat het zich afspeelt tijdens een sneeuwstorm. Je moet er even inkomen, maar dan heb je ook een juweeltje te pakken. Normale druk.

Over Lene Kaaberbøl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Lene Kaaberbøl (Kopenhagen, 24 maart 1960) is een schrijfster van fantasyboeken.

Biografie

Kaaberbøl groeide op in Malling in de buurt van Århus. Ze studeerde bij Aarhus Katedraisole en was werkzaam als lerares op de middelbare school en als vertaler. Ze won in 2004 de Nordisk Skolebibliotekarforenings Børnebogspris.

Bibliografie

Skammerens børn

  1. Skammerens datter, 2000 (Nederlands: De gave van Dina)
  2. Skammertegnet, 2001
  3. Slangens gave, 2001
  4. Skammerkrigen, 2003,

Katriona-trilogie

  1. Sølvhesten – historien om Katriona Teresadatter, 1992
  2. Hermelinen – historien om Katriona Trivallia, 1994
  3. Isfuglen – historien om Katriona Bredinari, 2000Lees verder op Wikipedia