Dvd
Engels

You only live twice

Lewis Gilbert (regisseur), Roald Dahl (scenarist), Ian Fleming (naar het werk van)
De Britse geheim agent James Bond tracht de kapers van een bemand ruimtevaartuig onschadelijk te maken en zo een Derde Wereldoorlog te voorkomen.
Titel
You only live twice
Regisseur
Lewis Gilbert
Scenarist
Roald Dahl
Naar het werk van
Ian Fleming 1908-1964
Componist
John Barry
Acteur
Sean Connery Akiko Wakabayashi Mie Hama
Taal
Engels
Uitgever
MGM Home Entertainment, 2012
1 dvd
Oorspr. opname
1967
Speelduur
112 min
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8712626071136

Besprekingen

Vijfde James Bond-avontuur uit 1967 onder regie van Lewis Gilbert met Sean Connery die als Special agent 007 kennis maakt met zijn aartsvijand Blofeld (Donald Pleasence). Het scenario werd geschreven door Roald Dahl gebaseerd op een boek van Ian Fleming. Het verhaal van de film volgt het boek overigens amper. Als een Amerikaanse ruimtecapsule wordt gekaapt, worden gelijk de Russen hiervan verdacht. De Engelsen sturen echter Bond op pad, die ontdekt dat de organisatie Spectre deze onderscheppingsraketten maakt om zo de wereldvrede te ondermijnen. Cinema.nl: 'Deze vijfde Bondfilm is weliswaar wat ouderwets, maar toch bijzonder geslaagd, met een sfeervol, fantasierijk en grappig script, passend bombastische muziek en Connery in ironische topvorm.' IMDb waardering 6,9.

Over Lewis Gilbert

Lewis Gilbert (Londen, 6 maart 1920 – Monaco, 23 februari 2018) was een Brits acteur en regisseur.

Biografie

Gilbert begon zijn carrière als kindacteur in Dick Turpin (1934). In 1938 had hij een niet-gecrediteerde kleine rol in The Divorce of Lady X (1938), een romantische komedie met Merle Oberon en Laurence Olivier. Hij diende tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de filmdienst van de Royal Air Force waar hij vertrouwd raakte met het draaien van documentaires.

Na de oorlog begon hij met het regisseren van documentaires. Zijn eerste film, The Little Ballerina, met Leslie Dwyer regisseerde hij in 1948. In 1954 regisseerde hij de Tweede Wereldoorlogsfilm The Sea Shall Not Have Them met Dirk Bogarde als sergeant van de Royal Air Force. Op Bogarde's talent deed Lewis meermaals een beroep, onder meer in de maritieme avonturenfilm H.M.S. Defiant (1962). Een andere bekende (Tweede wereld)oorlogsfi…Lees verder op Wikipedia