Makkelijk lezen
Nederlands

De ramp van Goudgroef

Lida Dijkstra (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
De ramp van Goudgroef
×
De ramp van Goudgroef De ramp van Goudgroef

De ramp van Goudgroef

Lida Dijkstra (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tien mijnwerkers zitten vast in de Goudgroef. Een groep mannen gaat ze helpen. Cowboy Rik mag niet mee. Maar met zijn paardje Kik gaat hij achter hen aan. En dat is maar goed ook. AVI-M4. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Cowboys, Indianen
Extra onderwerp
Taalpunt
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
De ramp van Goudgroef
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, copyright 2016
45 p. : ill.
ISBN
9789043704649 (hardback)

Besprekingen

Over Cowboy Rik verschenen vier boekjes van verschillende niveaus in de serie 'Boemerang' voor het leesonderwijs, met name voor kinderen die (nog) moeite hebben met lezen. Het zijn korte, begrijpelijke verhalen, die leestechnisch wat eenvoudiger zijn, maar inhoudelijk passen bij de beoogde doelgroep. Het lettertype is aangepast voor kinderen met dyslexie, AVI-M4. In dit deeltje helpt Rik bij het bevrijden van mijnwerkers die vast zijn komen te zitten in een ingestorte mijngang. Hij handelt impulsief, niet zonder gevaar voor zichzelf, maar uiteindelijk zorgt hij er wel voor dat alles goed afloopt. Het verhaal bevat kleine en paginagrote illustraties in pen en aquarel. Een aantal personages uit de serie wordt op de eerste twee schutbladen geïntroduceerd; dezelfde figuren staan, zonder benaming, op de laatste twee schutbladen. De illustraties ondersteunen en verlevendigen de tekst. Een spannend verhaal dat gesitueerd is in het Wilde Westen. Aantrekkelijk boekje, voor kinderen vanaf ca. 8…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een H.B.O. voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze Kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was studentassistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn rei…Lees verder op Wikipedia

Suggesties