Makkelijk lezen
Nederlands

De spookstad

Lida Dijkstra (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
De spookstad
×
De spookstad De spookstad

De spookstad

Lida Dijkstra (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Er gebeuren vreemde dingen in het stadje Goudgroef. De bewoners vluchten weg. Er zijn spoken in de stad! Cowboy Rik wil weten wat er aan de hand is. AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Cowboys, Indianen, Spoken
Extra onderwerp
Eerste leesboekjes, Taalpunt
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De spookstad
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, copyright 2016
52 p. : ill.
ISBN
9789043704656 (hardback)

Besprekingen

Over Cowboy Rik verschenen vier boekjes van verschillende niveaus in de serie 'Boemerang' voor het leesonderwijs, met name voor kinderen die (nog) moeite hebben met lezen. Het zijn korte, begrijpelijke verhalen, die leestechnisch wat eenvoudiger zijn, maar inhoudelijk passen bij de beoogde doelgroep. Het lettertype is aangepast voor kinderen met dyslexie, AVI-E4. Het boek heeft een rustige bladspiegel en ronde schreefloze letter. Hoofdpersoon Rik, cowboy in een fictieve wildwest-omgeving, wil weten waarom de bewoners van Goudgroep plotseling wegvluchten. Met Uil en Maan verjaagt hij de zogenaamde 'spoken' uit deze stad en laat de boeven, die rijk willen worden van het goud uit Goudgroef, oppakken. Grappig wildwestverhaal, waarin personages uit eerdere delen van deze serie terugkomen. De illustraties van Els van Egeraat zijn warmgekleurd, sfeervol en sluiten naadloos aan bij het verhaal. Aantrekkelijk makkelijk lezen boekje voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een H.B.O. voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze Kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was studentassistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn rei…Lees verder op Wikipedia

Suggesties