Boek
Nederlands

Mia en de bibliotheekhond

Lisa Papp (auteur), Merel De Vink (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mia (ik-figuur) vindt lezen niet leuk. Zeker niet hardop in de klas. Ze wil zo graag een sterrensticker van de juf, maar krijgt alleen hartjes, als aanmoediging. Dan heeft Mia in de bibliotheek een bijzondere ontmoeting. Prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde ilustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mia en de bibliotheekhond
Auteur
Lisa Papp
Vertaler
Merel De Vink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Madeline Finn and the library dog
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2017
[32] p. : ill.
ISBN
9789051165791 (hardback)

Besprekingen

Mia vindt lezen niet leuk. Zeker niet hardop lezen in de klas. De woorden laten zich niet vangen en de zinnen blijven in haar keel hangen. Ze wil graag een ster krijgen van de juf, maar elke keer krijgt ze hartjes, als aanmoediging. Een bijzondere vriendschap in de bibliotheek verandert alles. Moeite met lezen wordt op een heel sfeervolle manier verwoord en verbeeld in dit prentenboek dat geschikt is om zelf te lezen en voor te lezen. Ik-persoon Mia ontdekt samen met een hond die geduldig luistert dat lezen wél leuk is als je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken. Paginavullende illustraties worden afgewisseld met kleinere prenten in een kader. De platen in potlood en aquarel waarin aardkleuren domineren zijn sfeervol en lief en de wisseling in perspectief zorgt voor veel variatie. Het boek straalt rust uit, die past bij het tot rust komen van Mia. Het boek is opgedragen aan bibliotheken waar magie te vinden is. Vanaf ca. 4 jaar.

Mia en de bibliotheekhond

Mia heeft moeite met lezen. Ondanks de aanmoedigingen van haar juf wilt het maar niet lukken. De hartjesstickers die ze ter aanmoediging krijgt, wilt ze graag omzetten naar sterrenstickers. Deze zijn weggelegd voor goede lezers. Hoe langer die sterrensticker uitblijft, hoe vervelender Mia het lezen vindt. De mevrouw van de bib komt ter hulp. Op zaterdag mag er immers voorgelezen worden aan honden. Mia neem het voorstel aarzelend aan, maar wordt al snel een grote hondenvoorleesvriend. Wanneer haar 'luisteraar' er op een zaterdag niet is, wordt het even spannend. Mia wilde samen met de hond haar leesbeurt oefenen die ze maandag voor de klas moet houden. Gelukkig kan ze door aan de hond te denken toch een knappe leesbeurt houden. Ze verdient er zelfs een ster mee. Die wilt ze absoluut delen met de voorleeshond. Die heeft op haar beurt ook een verrassing in petto: ze heeft puppy’s gekregen.Dit is een zeer klassiek geïllustreerd prentenboek dat me met z’n eerder melig…Lees verder