De eigenaren van Green Gables willen een jongen uit het weeshuis adopteren om op hun boerderij te helpen. Maar ze krijgen een meisje dat heel veel praat. Met zwart-witillustraties, opdrachten en een cd.
Titel
Anne of Green Gables
Auteur
L.M. Montgomery
Illustrator
Gaia Bordicchia
Bewerker
Michael Lacey Freeman
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Recanati: Eli, 2013
79 p. : ill. + cd
Aantekening
Geannoteerde en vereenvoudigde uitgave (600 woorden)
ISBN
9788853615763 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deeltje uit een reeks 'Oxford Bookworms', uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. De eigenaren van Green Gables willen een jongen uit het weeshuis adopteren om op hun boerderij te helpen. Maar ze krijgen het roodharige, bijdehante meisje Anne (11). Met zwart-witillustraties en cd waarop het verhaal wordt voorgelezen. Niveau: stage 2 (700 woorden). Vanaf ca. 13 jaar.

Over L.M. Montgomery

Lucy Maud Montgomery (Clifton, nu New Londen, Prins Edwardeiland (Canada), 30 november 1874 – Toronto, 24 april 1942) was een Canadees schrijfster.

Leven en werk

Lucy Maud Montgomery verloor haar moeder nog voordat ze twee jaar oud was en werd grotendeels opgevoed door haar grootouders van moederskant. Ze werd uiteindelijk onderwijzeres en vond daarnaast tijd om in haar leven 23 romans plus enige gedichten en andere werken te schrijven. Wereldwijde bekendheid verwierf ze met een romancyclus over het roodharige weesmeisje Anne. Het eerste deel, Anne of Green Gables (1908, Nederlands: Anne van het Groene Huis), werd direct een bestseller en verkocht 19.000 exemplaren in de eerste vijf maanden.

Het werk van Montgomery wordt wel vergeleken met dat van Louisa May Alcott. Ze schrijft vooral over sterke, onafhankelijke meisjes en vrouwen, die zich niet zomaar aan de gangbare conventies onderwerpen en streven n…Lees verder op Wikipedia