Dvd
Engels

Arthur 3 : de strijd tussen de twee werelden

Luc Besson (regisseur), Eric Serra (componist)

Arthur 3 : de strijd tussen de twee werelden

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De slechterik Malthazard is nu een reus van twee meter en hij wil heersen over de hele wereld. Enkel Arthur en zijn vrienden Selenia en Betameche kunnen hem stoppen.
Titel
Arthur 3 : de strijd tussen de twee werelden
Regisseur
Luc Besson
Componist
Eric Serra
Uniforme titel
Arthur et la guerre des deux mondes
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 101 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045224493

Besprekingen

Derde avontuur van Arthur wederom onder regie van Luc Besson (The Fifth Element, Joan of Arc). In deel 1, 'Arthur en de Minimoys', ging Arthur op zoek naar een schat en ontmoette zo het kleine volkje de Minimoys; in deel twee, 'Arthur en de wraak van Malthazard', werd hij onder valse voorwendselen naar de wereld van de Minimoys gelokt waarna de schurk Malthazard tot reuzenformaat werd vergroot en terecht kwam in de mensenwereld. In dit derde deel is het aan Arthur, prinses Selena (stem Kim-Lian van der Meij) en prins Betameche om de slechte Malthazard, die samen met zijn insectenleger probeert de mensenwereld te veroveren, te stoppen. Pauline Kleijer (Volkskrant 27-1-'11): 'De naadloze mix van animatie en live action is nog het meest geslaagde onderdeel (...) De strijd tussen Goed en Kwaad gaat er gemoedelijk aan toe, met veel grapjes en gestuntel. (...) kent genoeg aardige momenten, maar blijft te veel een allegaartje van originele vondsten, gerecyclede ideeën en filmcitaten.' Vanaf …Lees verder

Over Luc Besson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thierry Caro

Luc Paul Maurice Besson (Parijs, 18 maart 1959) is een Franse filmregisseur, -schrijver en -producent.

Carrière

Besson schreef op zijn zestiende de eerste versie van wat uit zou groeien tot de film The Fifth Element. Hij wilde vooral aantonen dat de Franse cinema tot meer in staat is dan tot wat hij beschouwt als pseudo-intellectuele films.

Van 1976 tot 1982 deed Besson diverse werkzaamheden in de filmindustrie. In deze jaren maakte hij ook reclame, korte films (onder andere L'Avant Dernier in 1981) en promotiefilms voor liedjes. Uiteindelijk kreeg hij zijn eigen productiebedrijf: Les Films De Dauphins.

In zijn carrière ontwierp hij onder andere een lichtgewichtcamera en heeft hij het gebruik van de Louma-kraan verder ontwikkeld.

Besson vocht tegen de regels en de overtuigingen die door producenten en distributeurs werden opgelegd. Hij wil via zijn eigen fi…Lees verder op Wikipedia