Bevroren hart

Luc Deflo (auteur), Renée Van Grieken (verteller)
De politie van Mechelen wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar die het voorzien heeft op alleenstaande, rijke vrouwen.
Titel
Bevroren hart
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Verteller
Renée Van Grieken  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2000
1 cd
Speelduur
8:58:58
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Het vrouwenlijk dat in Mechelen wordt aangetroffen, werd niet daar vermoord maar elders ingevroren. Bovendien is de vrouw onherkenbaar verminkt zodat haar identiteit niet met zekerheid kan vastgesteld worden. De inspecteurs Bosmans en Deleu stuiten op financiële afpersing en komen in het vaarwater terecht van een toppoliticus die niet vies is van wat vrouwelijk escorte-gezelschap. Als ook die man dood aangetroffen wordt, bijten onze speurders zich in de zaak vast. Tweede thriller na 'Naakte zielen'* van de Vlaamse auteur die voor zijn debuut terecht heel wat lof toegezwaaid kreeg. In deze opvolger verliest hij zich echter in gratuite geweldscènes. Hij haalt onbewust de vaart uit zijn verhaal door het nodeloos ingewikkeld te maken. Gelukkig volgen we, naast de agenten, ook nog de dader(es) zodat we toch niet de rode draad verliezen. De archetypische relatie tussen de twee agenten daarentegen is wel leuk om lezen en maakt de ietwat vergezochte plot goed. Duidelijke druk.

Over Luc Deflo

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958 – aldaar, 26 november 2018) was een Vlaams schrijver.

Loopbaan

Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, ging Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) was het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

Er waren plannen om zijn debuutroman Naakte zielen te verfilmen, maar uiteindelijk ging dat project niet door.

Privé

Luc Deflo was gehuwd met schrijfster Sormaria Marchan en woonde in Brussel. Naast het schrijverschap was hij organisatieadviseur bij KBC Groep. Hij overleed op 60-jarige leeftijd in het AZ Sint-Maarten in zijn…Lees verder op Wikipedia