Wanneer een jeugdvriendin zijn hulp inroept omdat haar stiefvader haar heeft misbruikt en haar nu stalkt, komt een Vlaamse inspecteur van politie voor raadsels te staan.
Titel
Schimmen
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Verteller
Bart Ponsaerts  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
8:34:00
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

De Vlaamse Luc Deflo (1958) debuteerde in 1999. Zijn thrillers zijn doorgaans gesitueerd in de streek tussen Mechelen en Brussel; hoofdfiguren zijn rechercheur Dick Deleu en onderzoeksrechter Jos Bosmans. In 2008 ontving hij de Hercule Poirot Prijs, vergelijkbaar met de Gouden Strop; je zou hem de Vlaamse René Appel kunnen noemen. In dit boek roept een jeugdvriendinnetje van Deleu, Ingrid, zijn hulp in omdat haar stiefvader haar misbruikt heeft en haar nu stalkt. Ingrid is echter Ingrid niet, maar haar zusje Greet. Ingrid is vermoord en Greet zegt hun stiefvader van deze moord te verdenken. Er vallen meer slachtoffers. Als de stiefvader tevoorschijn komt, blijken de zaken geheel anders te liggen. Goed geschreven thriller met verrassende wendingen. Paperback met normale druk; donker, somber cover van een huis in verval.

Over Luc Deflo

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958 – aldaar, 26 november 2018) was een Vlaams schrijver.

Loopbaan

Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, ging Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) was het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

Er waren plannen om zijn debuutroman Naakte zielen te verfilmen, maar uiteindelijk ging dat project niet door.

Privé

Luc Deflo was gehuwd met schrijfster Sormaria Marchan en woonde in Brussel. Naast het schrijverschap was hij organisatieadviseur bij KBC Groep. Hij overleed op 60-jarige leeftijd in het AZ Sint-Maarten in zijn…Lees verder op Wikipedia