Boek
Nederlands

Volg die auto

Lucy Feather (auteur), Stephan Lomp (illustrator), J.H. Gever (vertaler)
+1
Volg die auto
×
Volg die auto Volg die auto

Volg die auto

Lucy Feather (auteur), Stephan Lomp (illustrator), J.H. Gever (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muis moet op zijn motor Gorilla zien te stoppen, die er in zijn autootje vandoor gaat. Help je Muis de snelste route te vinden door het drukke verkeer? Groot vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde, drukke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verkeer
Extra onderwerp
Zoekboek, prentenboeken
Titel
Volg die auto
Auteur
Lucy Feather
Illustrator
Stephan Lomp
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Follow that car
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[30] p. : ill.
ISBN
9789025759902 (hardback)

Besprekingen

Direct aan het begin van dit boek wordt de jonge lezer aangesproken ('Hé, jij daar... Ja, jij!') en aangespoord om Muis te helpen Gorilla te pakken te krijgen, die er net vandoor gaat in zijn gele autootje. Na dit aansprekende startschot volgt een wilde en avontuurlijke achtervolging door allerlei landschappen, die telkens op dubbele pagina's zijn geplaatst. Daarbij is Muis (op zijn motor) altijd links en Gorilla rechts weergegeven en tussen hen in een wirwar van kronkelwegen, wegopstoppingen en andere hindernissen die Muis zal moeten zien te overbruggen om Gorilla in te halen. De korte teksten, waarin de lezer steeds weer opnieuw wordt gestimuleerd om de juiste route te vinden, zijn prikkelend en uitnodigend genoeg om te blijven activeren. De computergemaakte illustraties zijn vrolijk en kleurrijk, maar missen wel enige bezieling. Desondanks zal dit grote, vierkante prentenboek zeker zijn weg kunnen vinden, omdat het de lezer uitnodigt om letterlijk richtinggevend/-zoekend bezig te z…Lees verder

Volg die auto

Muis, een motoragent, moet Gorilla in zijn autootje te pakken zien te krijgen en hij heeft daarbij jouw hulp nodig. Op elke dubbele pagina vind je Muis (links) en Gorilla (rechts) in een nieuwe situatie. De uitdaging is om Muis de kortste weg tot bij Gorilla aan te wijzen, door het drukke verkeer, via kronkelwegen en langs hindernissen onderweg.

Naar het einde toe krijgt de achtervolging een grappige wending. Als Muis eindelijk Gorilla heeft ingehaald bij een tankstation, roept hij: Je bent je banaan vergeten! Muis overhandigt de banaan aan Gorilla en hij maakt vliegensvlug rechtsomkeer. Daarbij valt zijn lunchpakket uit de koffer van de motorfiets. Nu gaat Gorilla achter Muis aan en zijn de rollen omgekeerd. (Maar het boek is uit!)

Dit grote, vierkante en druk geïllustreerde prentenboek biedt veel mogelijkheden. Op elke spread staan een massa voertuigen afgebeeld. Dus kan je ook zoeken naar gelijksoortige voertuigen. Je kan dit boek ook gebruiken om een aanta…Lees verder