Boek
Nederlands

De kleurendief

Lydia Verbeeck (auteur)
Wanneer de kleurmeester van een ververij in Lier in 1810 op zoek is naar een opvolger, krijgt hij te maken met tegenslag en vreemde gebeurtenissen.
Titel
De kleurendief
Auteur
Lydia Verbeeck
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds Uitgeverij, 2017
382 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door Vingervlug
ISBN
9789059088184 (paperback)

Besprekingen

Keizer Napoleon Bonaparte heerst nog over het grote Franse rijk als in 1810 spanning ontstaat tussen een textielbedrijf in Lier en een concurrerende onderneming in Gent. De hoofdpersoon, die als kleurmeester aan het hoofd staat van de ververij van het Lierse bedrijf, is naarstig op zoek naar een geschikte opvolger. Hij heeft iemand op het oog. Maar dan vinden er allerlei verontrustende gebeurtenissen plaats. Zo overlijdt zijn moeder, verdwijnt zijn vader en wordt zijn kleurenboek gestolen, waardoor kleurencombinaties en kleurvastheid in de ververij niet langer zijn gegarandeerd. De auteur (1948), werkzaam als stadsgids in Lier en ervaren als auteur van misdaadthrillers en historische romans, schreef niet alleen een spannend verhaal maar laat ons al lezend ook ruimschoots proeven van het leven in het vroeg negentiende-eeuwse Lier. Met een kort nawoord waarin de historische context nader wordt toegelicht.

Over Lydia Verbeeck

Lydia Verbeeck (Aartselaar, 27 maart 1948 - Lier, 4 juli 2019) was een Vlaams schrijfster van jeugdboeken, historische thrillers en misdaadromans.

Levensloop

Lydia Verbeeck woonde in Lier. Ze was onderwijzeres tot 1990. Vanaf 1990 werd ze voltijds scenariste voor radio en televisie. Ze schreef scenario's voor televisiefilms, luisterspelen, een musical en afleveringen voor de jeugdreeks The Bubbles. Ze debuteerde op zestienjarige leeftijd met een luisterspel voor de jeugd Naast de deur. Intussen is ze gepensioneerd en sinds 2007 is ze in haar vrije tijd stadgids in Lier. In 2019 kreeg ze van de stad Lier de Lifetime Achievement Award.

Werk

Ze begon haar schrijverscarrière met het schrijven van kinderverhalen. Daarna volgden nog verschillende jeugdromans. Ze schreef verhalen in de reeksen Vlaamse Filmpjes, Historische verhalen en Historisch Kompas. In 1987 debuteerde ze met he…Lees verder op Wikipedia