Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zilveren bruiloft

Maeve Binchy (auteur), Annet Mons (vertaler)
De gasten op het 25-jarig huwelijksfeest van een Iers traditioneel-katholiek echtpaar hebben ieder een eigen voorgeschiedenis.
Extra onderwerp
ROM, Romantisch verhaal
Titel
Zilveren bruiloft
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Silver wedding
Editie
11
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
284 p.
ISBN
9789047520443 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Desmond en Deirdre Doyle willen hun zilveren bruiloft vieren. Van hun drie kinderen is enkel Anna geschikt om hen daarbij te helpen. Zij is immers de enige die een beetje normaal door het leven gaat: ze heeft een fatsoenlijke job in een boekhandel. Wat niemand weet, is dat ze het werk niet graag doet. Zoon Brendan heeft zijn studies nooit afgemaakt en is, tot ontzetting van zijn moeder, naar het huis van zijn opa getrokken om broer Vincent te gaan helpen op de boerderij, ver weg van de schone schijn die koste wat kost moest opgehouden worden in het huis van zijn moeder. Dochter Helen bedoelt het goed, maar laat meestal een ravage achter. Als zij de boekhandel van haar zus bezoekt, moeten er stapels boeken recht gezet worden. Ze heeft haar toevlucht gezocht in een klooster, maar zelfs de nonnen weten niet goed raad met haar.
Elk hoofdstuk in Zilveren bruiloft heeft een andere hoofdpersoon, die telkens iets te maken heeft met Desmond en Deirdre. Naar aanleiding van de uitnod…Lees verder
De zilveren bruiloft van het Ierse echtpaar Doyle is aanstaande. De kinderen overtuigen hun ouders dat dit gevierd moet worden. De levensloop van hen die nauw bij het gezin betrokken zijn wordt per persoon in een hoofdstuk uit de doeken gedaan. De zo ontstane raamvertelling geeft een beeld van het conservatieve r.k.-gezin door de jaren heen. Door het echtpaar wordt alles gedaan om de schijn tegenover de buitenwereld op te houden. In het slothoofdstuk komen allen bij elkaar om het feest te vieren en worden de gasten met elkaar geconfronteerd. Een levendig en boeiend geheel met goede karaktertekening. Normale druk.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans

Suggesties