Boek
Nederlands

Assepoep

Marc De Bel (auteur), Steven Dhondt (illustrator)
+1
Assepoep
×
Assepoep Assepoep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De Boeboeks spelen het sprookje van Assepoester na. Prentenboek met paginagrote, kleurige illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Toneel
Titel
Assepoep / Marc de Bel ; tek. Steven Dhondt
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Steven Dhondt 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Tingel, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-77060-32-4

Besprekingen

De Boeboeks, speelse en weetgierige aardgeesten die een hoofdrol spelen in veel boeken van Marc De Bel, gaan het sprookje van Assepoester naspelen. Ze doen dat op hun eigen kolderieke wijze. Op de grote over twee pagina's lopende kleurenplaten in dit prentenboek zijn het decor, de gordijnen en de duidelijk gedragen kostuums aanwijzingen voor een toneelsituatie. Ook de rolverdeling achter in het boek wijst daarop. De tekst, op de platen in een kadertje, vertelt het bekende verhaal van Assepoester, aangevuld met grappige muizenfiguurtjes. Niet iedereen zal deze manier van grappenmakerij waarderen, maar voor kinderen die houden van de specifieke Boeboekshumor is het een aardig kijk- en (voor)leesprentenboek. Eerder verschenen in deze serie Boeboekssprookjes dezelfde ‘toneel’-bewerkingen van andere bekende sprookjes: Grasgroentje en de zeven Purken, De Puitprins en Roodmutsje*. Voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties