Boek
Nederlands

De beha-boomhut

Marc De Bel (auteur), Mie Buur (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Boeboeks werken met de andere dieren in het bos samen in hun strijd tegen een stroper. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Spelen
Extra onderwerp
Spelen (jeugd verhalend)
Titel
De beha-boomhut
Auteur
Marc De Bel Mie Buur
Taal
Nederlands
Editie
5de dr.
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2002
135 p. : ill.
ISBN
90-6565-738-X

Besprekingen

De Boeboeks (een wespachtige fantasiebeestensoort) beleven diverse avonturen in het bos. In hun strijd tegen de mensen en vooral de stroper Spuiter maken ze heel wat mee. Een gevonden beha wordt tot een boomhut gemaakt en van daaruit komen Pit en Puf achter de noeste plannen van de stroper. De dieren sluiten samen een pact (lijkt op de dieren van het Duitenbos wat dat aangaat) en overwinnen op deze manier de mens. Het verhaal staat bol van dubbelzinnige en seksuele toespelingen hetgeen mateloos verveelt. Sommige kinderen vinden dit soort melige verhalen erg leuk, maar de quasi-humor haalt het niet bij echte humor. Het taalgebruik is bij tijd en wijle behoorlijk grof van aard. Voor liefhebbers van een niemendalletje zal dit verhaal best te pruimen zijn. De omslag toont de beha met daarin een bed waarin de twee Boeboekkinderen verstopt zitten. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarri├Ęre begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia