Boek
Nederlands

De droom van losbolle Rina

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
De droom van losbolle Rina
×
De droom van losbolle Rina De droom van losbolle Rina
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Rina droomt ervan ballerina te worden. Dat is niet makkelijk als je diabetes type 1 hebt. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
De droom van losbolle Rina
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2019
77 p. : ill.
ISBN
9789462421127 (hardback)

Besprekingen

Rina lijdt aan diabetes. Ze droomt ervan om ballerina te worden maar de nieuwe balletjuf is niet tevreden over haar inzet. Rina voelt soms wat moe en wazig in haar hoofd. Dat komt door haar bloedsuikerspiegel. Kinderen met diabetes type 1 moeten die goed in de gaten houden, maar dat is niet altijd makkelijk. Het is een verhaal waarin diabetes op natuurlijke wijze is verwerkt. De ziekte wordt op een goede manier toegelicht, met hier en daar humor: 'Ik schrok toen ik hoorde dat ik ‘diabeestjes’ in mijn bloed had’ en 'Is een hippo een nijlpaard?' (meerkeuzevraag aan het begin). Er staan vrij veel Vlaamse woorden in de tekst zoals spruiters, krauwen, misnoegd en uitbollen. Het boek is gelanceerd op Werelddiabetesdag in het Universitair Ziekenhuis Gent. Met dit boek willen de Vlaamse Diabetescentra voor Kinderen en Adolescenten (VDKA) en het BOEBOEKFUNd diabetes type 1 bekender maken bij kinderen en diabetespatiëntjes geruststellen. Marc De Bel is een bekende Vlaamse auteur die veel prijze…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties