Boek
Nederlands

De mutsels van Moppe

Marc De Bel (auteur), Max Goovaerts (illustrator), Mieke Poppe (concept)
+1
De mutsels van Moppe
×
De mutsels van Moppe De mutsels van Moppe
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pit en Puf ontmoeten de alpaca Moppe. Moppe merkt dat haar wol niet gebruikt wordt. Pit en Puf hebben een idee, waarmee ze zowel Moppe als oma Gnolia helpen. Met informatie over de Snoezelhof, een alpacaboerderij. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Alpaca's, Troosten
Titel
De mutsels van Moppe
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Max Goovaerts
Concept
Mieke Poppe
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2017
66 p., [16] p. : ill.
ISBN
9789461317346 (hardback)

Besprekingen

De Boeboeks Pit en Puf verkennen met hun vriendjes het Biezebos. Allerlei dieren leggen hun wintervoorraad aan. Oma Gnolia helpt iedereen de winter door en breit sjaals en mutsen voor de kou. Dan is haar wol op! Wanneer Pit en Puf Moppe leren kennen, onstaat er een schitterend plannetje om zowel Moppe als oma te helpen. Moppe is een heel lieve, maar ondernemende Alpaca. Hoe kan zij de vriendjes tot hulp zijn? Op het Grote Winterbal wordt het geheim onthuld. Mooi verhaal om kinderen bekend te maken met het leven van Alpaca's. Achter in het boek zijn foto's en beschrijvingen opgenomen over De Snoezelhof met zijn Alpaca's en zijn bijzondere natuurgebied. Op een speelse manier leren de lezers allerlei weetjes over de natuur en zijn bewoners, en speciaal over Alpaca's. De illustraties zijn grappig en met veel fantasie getekend in warme kleuren. Zij geven het verhaal een speciale sfeer. De hoofdstukjes zijn lekker kort en de stijl leest fijn. Leuk boek voor jonge lezers, vanaf ca. 7 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarri├Ęre begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia