Boek
Nederlands

Kie de mus

Marc De Bel (auteur), Luc Sauviller (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pit en Puf zijn in het bos. Ze horen een mus. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Mussen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Kie de mus / tekst Marc de Bel ; ill. Luc Sauviller
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Luc Sauviller
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2005
[26] p. : ill.
ISBN
90-02-21877-X

Besprekingen

Deel uit een serie voor beginnende lezers, waarin Pit en Puf - Boeboeks - trek hebben in iets zoet, maar een (dode) worm vinden. Kie, het musje, dat zij horen roepen vanuit de boom, heeft ook honger. Zij lust de worm wel. Pit en Puf brengen de worm naar Kie. Als de tak van de boom breekt, kunnen Pit en Puf niet meer terug totdat mama mus hen veilig naar beneden vliegt. Eenvoudig verhaaltje, geënt op de stripserie 'de Boeboeks' van dezelfde schrijver. Korte zinnetjes, soms doorlopend over twee regels. De tekst staat in de illustraties. Geen hoofdletters, basale leestekens, eenlettergrepige woorden, behalve 'aarde' en verkleinwoorden op -je. Een moeilijker woord: 'nipt'. De tekeningen zijn animaties in harde kleuren met cartoonachtige (hoofd)figuren met een witte rand onder- en/of bovenaan de (ongenummerde) pagina. Zij ondersteunen de tekst. Harde kaft in oranje, oogt aardig; ingenaaide uitgave. Verhoudingsgewijs lijkt het niet logisch dat twee Boeboeks op de rug van een mus kunnen, maa…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties