Boek
Nederlands

Lekker lezen met Pit en Puf

Marc De Bel (auteur), Luc Sauviller (illustrator)
+1
Lekker lezen met Pit en Puf
×
Lekker lezen met Pit en Puf Lekker lezen met Pit en Puf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vier verhalen over de Boeboeks Pit en Puf. AVI-M4 t/m AVI-E5. Vanaf ca. 7 jaar.
Bevat
Titel
Lekker lezen met Pit en Puf
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Luc Sauviller
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011
[152] p. : ill.
ISBN
9789022325957 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van vier deels herschreven en hergeïllustreerde verhaaltjes over de belevenissen van de inmiddels veelbeschreven en bekende Boeboeks, een harig volkje dat in holen in het bos woont en gebruikmaakt van gevonden spullen. Ze zien eruit als aangeklede dieren en hebben menselijke karakters. Ondanks het oppoetsen behouden dit soort boeken hun oubollige, kolderieke maar verder onschuldige brave sfeer. Dikke, stevig gebonden uitgave met full-colour comicachtige illustraties op glanzend papier. De tekst is duidelijk en in grote letters en wisselt van lengte, AVI-M4 t/m AVI-E5. De woorden zijn niet altijd makkelijk en soms geforceerd grappig ('keuttelleuk') en voor Nederlandse kinderen onbegrijpelijk ('wiek'). Aan het einde van elk verhaaltje staat een raadseltje dat ingevuld moet worden, hetgeen voor bibliotheekgebruik niet handig is. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties