Boek
Nederlands

Leren lezen met Pit en Puf

Marc De Bel (auteur), Luc Sauviller (illustrator)
+1
Leren lezen met Pit en Puf
×
Leren lezen met Pit en Puf Leren lezen met Pit en Puf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pit en Puf helpen een mus, bakken koek en gaan varen. Zes verhaaltjes met oplopend AVI-niveau van M3 t/m M4. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Titel
Leren lezen met Pit en Puf
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Luc Sauviller
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2008
[160] p. : ill.
ISBN
9789022323038

Besprekingen

Dit boekje bundelt zes verhalen voor eerste lezertjes die eerder al als aparte leesboekjes werden uitgebracht. De verhaaltjes draaien allemaal rond de bekende Boeboeks Pit en Puf en zijn per AVI-niveau gegroepeerd: het eerste heeft een laag technisch leesniveau, het laatste vergt al heel wat leesvaardigheid waardoor de lezers met het boek mee kunnen evolueren.

De illustraties van Luc Sauviller spelen een belangrijke rol en zijn op elke bladzijde prominent aanwezig. Leuk op de tekeningen zijn de details die er in verstopt zitten. Zo komen er op verschillende bladzijden insecten voor die telkens een bepaalde mimiek tonen. Als er bv. iets erg gebeurt, zie je duidelijk een uitdrukking van vrees op de insectengezichtjes. Heldere kleuren en de vele kleurschakeringen in de achtergrond zorgen verder voor een erg frisse aangename vormgeving die de verhaaltjes ook uiterst geschikt maakt om voorgelezen te worden. Op elke bladzijde valt er trouwens heel wat te ontdekken. Opvallend is ten …Lees verder
Pit en Puf zijn twee fantasiewezens die op beren lijken. In deze bundeling zitten zes boekjes die eerder afzonderlijk verschenen. De verhalen klimmen op in niveau van AVI-M3 naar E3, tot M4. Meisje Pit en Jongetje Puf zijn ondernemend en beleven elke keer nieuwe avonturen: ze helpen een musje dat honger heeft, bakken koek en gaan met een zelfgemaakt bootje op stap. De tekst is door de kleurrijke illustraties gedrukt, afwisselend op de linker- of rechterbladzijde. De kleurrijke computeranimaties lopen door over twee bladzijden, hebben een witte boven- en onderrand waar de illustraties doorheen gaan. De tekst is eenvoudig, soms wat gekunsteld. Afhankelijk van het niveau worden hoofdletters en leestekens gebruikt. Het boekje is door het stevige papier behoorlijk zwaar. Aantrekkelijk uitgevoerde bundeling met leesoefenstof. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

 • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
 • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
 • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
 • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
 • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
 • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
 • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
 • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
 • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
 • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
 • Lees verder op Wikipedia

Suggesties