Boek
Nederlands

Molik de speelvogelschrik

Marc De Bel (auteur), Tyl Destoop (illustrator)
+1
Molik de speelvogelschrik
×
Molik de speelvogelschrik Molik de speelvogelschrik
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Twee jonge Boeboeks zijn bang voor Molik de vogelverschrikker. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Molik de speelvogelschrik
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Tyl Destoop
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Tingel, 2005
47 p. : ill.
ISBN
90-77060-45-6

Besprekingen

Pit en Puf zijn twee jonge 'Boeboeks' die wonen in het Biezebos. Als ze een keer te ver het bos uitgaan, komen ze Molik de vogelverschrikker tegen over wie de meest verschrikkelijke verhalen de ronde doen. Een in zeer matige stijl geschreven fantasieverhaal voor jonge kinderen. Het verhaal heeft kop noch staart en de ongestructureerde fantasie is nergens origineel of boeiend. Veel verzonnen woorden en uitdrukkingen moeten het fantasie-element in het boek illustreren, maar dit is niet erg succesvol. Geïllustreerd met stripachtige, niet erg fraaie, zwart-grijs-wittekeningen. Gekleurde omslagtekening.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia