Boek
Nederlands

Pit en Puf bakken een koek

Marc De Bel (auteur), Luc Sauviller (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pit en Puf bakken een koek van meel en melk; van het deeg maken ze ook nog een gek hoofd. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bakken
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Pit en Puf bakken een koek / tekst Marc de Bel ; ill. Luc Sauviller
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Luc Sauviller
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2004
[28] p. : ill.
ISBN
90-02-21781-1

Besprekingen

Uit de voorbereidingen die mama Moes en papa Pompel treffen, blijkt dat er koek wordt gebakken in het boeboekshol. Pit en Puf helpen mee het deeg te maken en voegen er een paar extra ingrediënten aan toe... Als er overschot aan deeg is, maakt Pit er een hoofd van. Als al de baksels uit de oven komen blijkt de gelijkenis tussen het koekhoofd en het hoofd van Puf nog groter...

In het tweede boek roept Mama Moes Pit en Puf naar het boeboekshol omdat het tijd is om in bad te gaan. Pit en Puf voelen daar niet veel voor en besluiten om een botervlootje in een bootje om te bouwen en een rondvaartje op de beek te maken. De twee boeboeks komen in een stroomversnelling terecht, hun boot vaart recht tegen een boomstronk en loopt vol water...

Twee kleurrijke, boeiende boekjes voor eerste lezers (resp. AVI 3 en AVI 4). [Lydia Herdies]
Papa Pompel bezorgt de familie in het Boeboekshol bloem (meel) en melk. Daar gaan Puf en Pit samen met mama Moes koek van bakken Van het overgebleven deeg wordt zelfs nog een maf hoofd gemaakt. Deeltje uit een serie met eenvoudige leesoefenstof rondom de Boeboeks, behaarde groene fantasiewezens ter grootte van een muis. De voornamelijk eenlettergrepige tekst met hoofdletters en interpunctie is in witte schreefloze letter in de over twee pagina’s doorlopende felgekleurde “comic”-stripachtige tekeningen gedrukt; steeds maar enkele zinnen per bladzijde. Er is meer te zien dan te lezen in dit bijna vierkante boekje op AVI 3-niveau; het is daardoor aantrekkelijk voor kinderen, die lezen moeilijk vinden en zich laten ontmoedigen door grote stukken tekst. Het boekje ziet er verzorgd uit en is gedrukt op mooi gerecycled papier. Voor startende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties