Boek
Nederlands

Pit en Puf en de bal

Marc De Bel (auteur), Luc Sauviller (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Puf is dol op voetballen; daarom maakt Pif van lapjes een bal. Maar wat moet er in de bal? Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
zee, vrienden, Voetbal
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Pit en Puf en de bal / tekst Marc de Bel ; ill. Luc Sauviller
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Luc Sauviller
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2004
[26] p. : ill.
ISBN
90-02-21792-7

Besprekingen

Deeltje uit een serie voor beginnende lezers over de harige, groene boeboek-wezentjes Pit en Puf, zus en broer. Puf is dol op voetballen; Pif maakt daarom van een paar lapjes stof een voetbal. De bal wordt wel erg groot en ze heeft niet genoeg vulling. Puf weet hier wel raad op. Het verhaal is simpel en eindigt vrij abrupt. De voornamelijk uit eenlettergrepige woorden bestaande tekst, geschreven op AVI 2-niveau, staat in witte letters afgedrukt binnen de illustratie, hetgeen het lezen niet vergemakkelijkt. Wel interpunctie, geen hoofdletters. Af en toe Vlaams taalgebruik: een kleed in plaats van een jurk, een gat in zijn broek springen en op de omslag wordt het boek betiteld als een keutelleuk boekje. De over twee pagina's doorlopende, gekleurde illustraties zijn karikaturaal, de hoofdpersonen hebben veel weg van tekenfilmfiguren. Of beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar de inhoud boeiend vinden, is de vraag. Het bijna vierkante boekje kan wel als voorleesboekje gebruikt worden bij jonge…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties